Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Admitere în școlile de Poliție ale MAI. Detalii legate de înscrierea candidaților din Alba

Publicat

În perioada 20 aprilie – 5 mai 2023, vor avea loc înscrierile candidaților pentru participarea la concursurile de admitere în școlile de agenți de poliție, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Detalii pot fi obținute de pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, la secțiunea “carieră“.

Înscrierea candidaților pentru participarea la concursurile de admitere în școlile de agenți de poliție se realizează în perioada 20 aprilie – 05 mai 2023, zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica, exclusiv on line, pe adresa de email resurseumane@ab.politiaromana.ro.

În perioada 19-24 mai 2023, va urma susținerea probei de evaluare a performanței fizice, iar susținerea probei de verificare a cunoștințelor se va realiza la data de 27 mai 2023.

La Inspectoratul de Poliție Județean Alba se pot înscrie, pentru a participa la concursul de admitere pentru unul din cele 1.340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și 300 de locuri, la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, doar persoanele care au domiciliul sau reședința în județul Alba.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recrutează candidați din județul Alba și pentru admiterea la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din subordinea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care a scos la concurs 240 de locuri.

La înscriere, candidații pot opta doar pentru o singură școală postliceală.

Candidații din județul Alba vor fi repartizați, pentru evaluarea performanței fizice, la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, indiferent de instituția de învățământ aleasă pentru concursul de admitere.

La proba de evaluare a performanței fizice nu se admit contestații, repetări sau reexaminări.

Spre deosebire de anii trecuți, proba de evaluare a cunoștințelor nu se va susține la sediul unităților de recrutare, ci la sediul școlilor.

Astfel, proba de evaluare a cunoștințelor teoretice se susține în data de 27 mai 2023, la unitățile de învățământ pentru care au optat candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

Tematica și bibliografia pentru proba de evaluare a cunoștințelor sunt cele din sesiunea de admitere octombrie – decembrie 2022.

Examinarea medicală se realizează pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 31 mai – 29 iunie 2023.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 30 iunie 2023.

Toate detaliile privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat, actele necesare la înscriere și probele de concurs se regăsesc AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax