Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Admitere în școlile MAI: 30% dintre candidați au picat probele sportive. Sindicat: Situația poate degenera dramatic

Publicat

Sindicatul național al polițiștilor și personalului contractual anunță, într-un comunicat, că 30% dintre candidații la școlile MAI nu au promovat probele sportive.

”Concurența la concursurile de admitere în școlile de profil a scăzut drastic, la ultimele sesiuni, iar trierea care se organizează anterior probei scrise, constând în probele sportive și psihologice, cu caracter eliminatoriu, reduce și mai mult numărul candidaților care ajung să susțină probele finale.

Un  trist adevăr: în ultimele zile, la probele sportive susținute în centrele zonale de selecție, de către candidații la școlile de formare inițială a agenților și subofițerilor/maiștrilor militari din MAI, aproximativ 30% dintre concurenți au fost declarați nepromovați.

Situația poate degenera dramatic, astfel încât numărul candidaților care vor ajunge, totuși, în 27 mai, în sălile de clasă, și vor fi triați, ulterior, de proba medicală, să fie sub cel al locurilor scoase la concurs, asta în condițiile în care deja sunt, din start, sub doi candidați pe un loc.

Sau, așa cum MApN a decis, recent, în premieră națională: admiterea în școlile vocaționale să se facă fără testare scrisă, doar pe bază de dosar și probe eliminatorii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    luni, 22.05.2023 at 13:50

    Faceți încadrăriile numai pe bază de dosare, iar la probele eliminatorii dații-le să scrie o frază după dictare și o să vă convingeți pe cine vreți șă faceți polițiști.
    Să ne ajute Dumnezeu !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate