Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE INM şi magistratură 2014: 71 de candidaţi din ALBA susţin DUMINICĂ proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice

Publicat

Un număr de 71 de candidaţi din judeţul Alba, dintre care 55 la INM şi alţi 16 la magistratură susţin, duminică, 31 august, proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice. La concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii sunt disponibile 160 de locuri de auditori de justiţie. iar pentru magistratură sunt 26 de posturi de judecători şi procurori, unul dintre ele fiind la Judecătoria Aiud.

Proba pentru admitere la INM se susţine la sediile Universităţilor “Nicolae Titulescu”, “Dimitrie Cantemir” şi “Titu Maiorescu” din Bucureşti.

Cea pentru admitere la magistratură se desfăşoară la sediul Universităţii Română-Americane din Bucureşti.

Concursul începe la ora 9.00.

Accesul candidaţilor în săli cu orice sursă de informare sau comunicare este interzis, în caz contrar aceştia fiind eliminaţi din concurs.

Prima etapă din examen este eliminatorie, respectiv testul grilă cu 100 de întrebări, câte 25 din drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. Fiecare răspuns corect valorează un punct şi sunt declaraţi admişi candidaţii care au obţinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7.

Tot eliminatoriu este şi testul grilă de verificare a raţionamentului logic – 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile şi 20 de întrebări supuse pretestării în condiţii de concurs, care nu se punctează. În această etapă intră candidaţii admişi la testul grilă anterior, de verificare a cunoştinţelor juridice. Vor fi admişi candidaţii care răspund corect la minimum 30 de întrebări din cele 100 care se punctează.

Nota la prima etapă se calculează în raport cu următoarea pondere: 70% – testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice şi 30% – testul grilă de verificare a raţionamentului logic.

Sunt admişi în etapa a II-a, în ordine descrescătoare a notelor, candidaţii în limita numărului dublu de locuri scoase la concurs dacă acesta este mai mare de 100 (în cazul sesiunii din acest an, 320 de candidaţi).

A doua etapă de examen este interviul care constă în elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de către candidat şi susţinerea orală a acestuia şi analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei. Nota minimă de promovare a interviului este 7.

Nota de la concurs se calculează prin suma notelor de la cele două etape, în care 75% este luată în considerare nota de la prima etapă şi 25% interviul.

Calendarul concursului de admitere la INM:

31 august: probă scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal

14 septembrie: test de verificare a raţionamentului logic

26 septembrie – 5 octombrie: interviu

În perioada 1 iulie – 16 octombrie se desfăşoară şi concursul de admitere în magistratură, pentru ocuparea a 26 de posturi de judecător la judecătorii şi 10 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Pentru admiterea în magistratură, candidaţii trebuie să aibă o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani. Celelalte condiţii sunt similare admiterii la INM, la fel şi derularea examenelor.

Candidaţii din Alba care vor participa la concurs sunt: Ana Alb, Eliana Anghel, Mihaela Maria Bârz, Ioana Călin, Alexandru Bogdan Chinceş, Larisa Andreea Ciugudean, Iuliana Roxana Cîmpean, Cristina Doriana Cosmeanu, Marian Creţiu, Virgil Cristea, Iulia Daniela Croitoru, Petru Cruciu, Ana Maria Cucui, Ionela Cuptor-Ilie, Damian Floca, Maria Daniela Florea, Alexandra Gaţiu, Diana Grigoraş, Dan Isăilă, Ovidiu Ispas, Daniela Lazăr, Radu Marius Lazea, Andreea Lup, Florina Andreea Lupean, Claudiu Man, Mihai Manciulea, Paula Manciulea, Ioan Alexandru Mărginean, Carmen Silvia Matiaş, Iulia Moldovan, Larisa Motolity, Adina Mureş, Iulia Mureş, Ana Neagoe, Paul Octavian Niţu, Darius Oneţ, Maria Codruţa Petruța, Octavian Pitacă, Paula Cosmina Popa, Teodora Virginia Popa, Valentina Adriana Radu, Ioana Ruxandra Roiban, Mihaela Roşiu, Diana Rus, Teodora Maria Rusu, Elena Raluca Savonea, Ioana Stanciu, Daniel Sularea, Oana Teodora Sofâlcă, Mihaela Carmen Ștefănuţ, Diana Cristina Tiutiu, Andra Maria Todea, Alexandra Lavinia Tomuleţiu, Ana Maria Tric, Daniel Vasiu

Calendarul concursului de admitere în magistratură:

31 august: probă scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal

14 septembrie: test de verificare a raţionamentului logic

6-14 octombrie: interviul

Pentru concursul de admitere în magistratură, din cele 26 de posturi disponibile, doar unul este în judeţul Alba, de judecător, la Judecătoria Aiud.

Candidaţii din Alba care vor participa la concurs sunt: Raluca Elena Arsenie, Ana Maria Bar, Sonia Maria Blaga, Marius Ioan Ciugudean, Lucreţia Teodora Ciur, Dana Corina Cristea, Sorin Liviu Gheorghe, Ioan Marius Lungociu, Mariana Adina Marcu, Ioana Mirela Muntean, Nicoleta Gabriela Penariu, Oana Daniela Pop, Ioana Elisabeta Răhăian, Mihai Roman, Anca Ioana Suciu, Lucian Petru Şooş. O candidată din Alba s-a retras de la concurs, este vorba despre Otilia Băluţiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax