Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE la Academia de POLIŢIE 2018: Noi reguli pentru desfăşurarea concursului

Publicat

politie

Concursul de admitere la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” în 2018 se desfăşoară în două etape, în perioada 31 iulie – 24 august. Potrivit regulamentului de concurs, cei care au obţinut în liceu premii sau menţiuni la olimpiade şcolare naţionale sau internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei nu mai trebuie să susţină probele scrise.

Prima etapă a concursului, cea eliminatorie, este evaluarea medicală şi evaluarea performanţei fizice. Acestea se vor desfăşura la sediul Academiei de Poliţie din Bucureşti, în perioada 3 – 13 august.

Lista candidaţilor admişi pentru susţinerea probelor scrise va fi publicată în 14 august.

În a doua etapă, sunt probele scrise, ce se vor desfăşura în perioada 16 şi 19 august.

Rezultatele vor fi afişate în 20 august.

La Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – specializarea Drept, Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi, proba de evaluare a cunoştinţelor va fi sub forma unui test grilă din istorie, limba română şi limba străină.

La Facultatea de Pompieri, testul grilă cuprinde întrebări din algebră şi elemente de analiză matematică şi fizică (mecanică, moleculară şi termodinamică, electricitate).

Pentru Facultatea de Arhivistică, probele eliminatorii constau în evaluarea medicală şi evaluarea psihologică, iar proba scrisă constă într-un test grilă la disciplina istorie.

Noutatea regulamentului este, însă, faptul că persoanele care au obţinut premii sau menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei se pot înscrie la concursul de admitere fără să mai susţină probele scrise. De asemenea, cei care au obţinut premii sau menţiuni în perioada liceului, la olimpiadele naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei, la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoştinţelor pentru facultăţile la care se înscriu, nu vor mai susţine probele scrise.

Taxa de înscriere este de 350 de lei, iar taxa anuală este de 3.000 de lei.

Concursul de admitere se desfăşoară la toate facultăţile Academiei de Poliţie, respectiv Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Pompieri, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative.

Facultatea de Poliţie:

– În domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă;

Facultatea de Poliţie de Frontieră:

– În domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă.

Facultatea de Jandarmi:

– În domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă.

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative:

– În domeniul de licenţă ,,Drept”, specializarea „Drept”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ la distanţă;

– În domeniul de licenţă ,,Ştiinţe administrative”, specializarea „Administraţie publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă.

Facultatea de Pompieri:

– În domeniul de licenţă ,,Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii – Pompieri”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă.

Facultatea de Arhivistică:

– În domeniul de licenţă ,,Istorie”, specializarea „Arhivistică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă.

Vezi integral: E_M_Regulament_admitere_2018_oficial

surse: academiadepolitie.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax