Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Admitere la Academia militară 2023: peste 100 de locuri în plus pentru specializarea ofițerilor. Decizie la Guvern

Publicat

Admitere instituții de învățământ MApN 2023: Numărul locurilor disponibile la admitere pentru specializările de ofițeri este suplimentat, pentru anul universitar 2023-2024. Decizia este luată de Guvern, la propunerea Ministerului Apărării Naționale.

Proiectul de hotărâre e Guvern include cifrele de școlarizare alocate pentru învățământul superior militar, în anul universitar 2023-2024, actualizate, prin suplimentare cu 107 locuri la instituții militare de învățământ superior din rețeaua Ministerului Apărării Naționale, din care:

  • 60 de locuri la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
  • 34 de locuri la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”
  • 8 locuri la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”
  • 5 locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Alocarea celor 107 locuri suplimentare la programele de studii universitare de licență, organizate de către instituții militare de învățământ superior din rețeaua Ministerului Apărării Naționale, va conduce la diminuarea deficitului de încadrare cu ofițeri din structura de forțe a Armatei României”, se arată în nota de fundamentare.

De asemenea, ”propunerea privind suplimentarea cifrelor de şcolarizare este fundamentată de necesitatea dezvoltării și adaptării Armatei României la complexitatea dinamicii mediului de securitate global și regional, prin alocarea eficientă și maximizarea utilizării resursei umane, inclusiv încadrarea corespunzătoare a structurilor militare cu personal calificat, în vederea asigurării nivelului de reacție necesar îndeplinirii misiunilor”, potrivit documentului citat.

Proiectul de act normativ a fost inițiat și elaborat de către Ministerul Apărării Naționale, pentru maximizarea utilizării tuturor resurselor alocate pentru formarea inițială și dezvoltarea profesională a cadrelor militare, în acord cu nevoile operaționale ale armatei, rezultate din Concepția de modernizare și dezvoltare a învățământului militar în perioada 2021-2026 și în perspectivă până în anul 2030.

Mai jos, planul de școlarizare înainte de modificare:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax