Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Admitere la Academia SRI: apare o nouă specializare, din anul universitar 2023-2024. Detalii pentru candidați

Publicat

Noutăți pentru admiterea la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” București. Dispare specializarea ”Psihologie-Informații”, care va fi înlocuită cu ”Operaţiuni de Intelligence”.

Modificarea este la stadiu de proiect, la Ministerul Educației, în hotărârea privind aprobarea nomenclatorului domeniilor și specializărilor/programelor de studii universitare.

Și instituția a anunțat noutatea.

” Începând cu anul universitar 2023-2024, Academia SRI organizează studii universitare de licență pe specializările Operaţiuni de Intelligence, pentru formarea de ofițeri de informații operativi, și Studii de securitate și informații, pentru formarea de ofițeri de informații analiști”, potrivit Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”.

Studiile universitare de licență în domeniul științe militare, informații și ordine publică, se desfășoară pe o durată de 3 ani, se obțin 180 de credite și se organizează doar cu frecvență pe locuri bugetate. La finalizarea studiilor, absolvenții obțin diploma de licență, însoțită de suplimentul de diplomă, care se eliberează potrivit legii și în concordanță cu standardele specifice calității învățământului superior, pe plan național și internațional.

Numărul de locuri la noile specializări de la Academia SRI

Sunt propuse câte 75 de locuri pentru fiecare dintre cele două specializări.

Până acum, admiterea se desfășura pentru studii universitare de licență pe specializările Psihologie-Informaţii, pentru formarea de ofițeri de informații operativi, și Studii de securitate și informații, pentru formarea de ofițeri de informații analiști.

Document: METODOLOGIE ADMITERE LICENTA 2023

”Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. Devenind depozitar a ceea ce știm, dar și a ceea ce nu știm, vei putea avea rolul de a orienta activitatea de culegere de informații sau de a transmite evaluări beneficiarilor legali, precum Președintele sau Prim-ministrul României, despre probleme relevante pentru securitatea națională.

Ofițerul operativ culege informații care sunt ulterior plasate în producția de cunoaștere sau sunt folosite pentru construirea de operațiuni complexe. Acesta joacă rolul de senzor al situației operative, accesează surse deja existente sau recrutează noi agenți”, se arată în prezentarea de pe site-ul Academiei.

Potrivit proiectului de hotărâre amintit, la capitolul specializări noi, este menționată și Ramura de știință/ Domeniul de studii universitare de doctorat/masterat / Domeniul de licență „Științe aplicate”, cu specializarea „Științe aplicate în criminalistică” în cadrul Domeniului fundamental „Matematică și științe ale naturii”, cu domeniul ”Biochimie”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 09.03.2023 at 11:58

    N-am înţeles de ce trebuie girul Min. Învăţământului, dacă doctoratele sunt secretizate ? Dacă totul e la secret avizul este lipsit de cea mai mică importanţă. Oare de ce trebuie şcolarizaţi atâţia, cănd peste tot dai de ei ? Sau mai sunt sectoare unde nu sunt chiar aşa bazaţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax