Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE la facultate 2017: UBB Cluj scoate la concurs mii de locuri pentru candidaţi şi specializări noi

Publicat

UBB ClujUniversitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj pune la dispoziţia candidaţilor, la admiterea din acest an, aproape 5000 de locuri bugetate şi peste 9.200, cu taxă. De asemenea, mai sunt oferite aproximativ 2.500 locuri la IDD sau frecvenţă redusă, pentru studii cu nivel de licenţă.

Sunt mai multe locuri scoase la concurs faţă de anul universitar anterior.

Viitorii studenţi au la dispoziţie 237 de programe de licenţă (21 de facultăţi), cu şapte specializări noi. Programele noi propuse sunt “Management și audit de mediu” (limba română, 3 ani cu frecvență; în domeniul Știința mediului, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului), “Ingineria calității, sănătății, securității și a mediului” (limba română, 4 ani, cu frecvență; domeniul Ingineria mediului, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului),  “Pedagogia învățământului primar și preșcolar” (în limba germană, 3 ani, cu frecvență; domeniul Științe ale Educației, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei), “Relații internaționale și studii americane” (în limba engleză, 3 ani, cu frecvență; domeniul Relații Internaționale și Studii Europene, Facultatea de Studii Europene), “Relații internaționale și studii asiatice” (în limba română, 3 ani, cu frecvență, domeniul Relații Internaționale și Studii Europene, Facultatea de Studii Europene), “Relații internaționale și diplomație în afaceri” (în limba română, 3 ani cu frecevență, domeniul Relații Internaționale și Studii Europene, Facultatea de Studii Europene), “Administrație Publică” (în limba maghiară, 3 ani, cu frecvență, domeniul Științe Administrative, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării)

De asemenea, mai sunt 223 programe de master, 13 dintre ele noi.

La master, sunt oferite peste 3.500 de locuri la buget, aproape 6.700 de locuri cu taxă și 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă.

Înscrierile încep din 12 iulie, iar afişarea listelor finale va fi în perioada 28-31 iulie, calendarul admiterii fiind diferenţiat pe facultăţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax