Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE la Institutul Național de Magistratură 2018. Înscrieri până în 31 iulie, pentru absolvenţii de Drept


Publicat

Absolvenţii de Drept se pot înscriere până în 31 iulie la admiterea în Institutul Național de Magistratură (INM), organizată în acest an în perioada  10 iulie – 30 octombrie, concomitent cu admiterea în magistratură. Sunt scoase la concurs tot 300 de posturi, din care 170 pentru judecători și 130 pentru procurori.

Citeşte şi ADMITERE MAGISTRATURĂ 2018, o nouă sesiune. 300 locuri de auditori de justiţie, scoase la concurs. Calendar

Calendarul coincide pentru cele două concursuri, la fel şi probele. Pentru admiterea la INM, candidaţii trebuie să prezinte actul de licenţiere în drept sau adeverinţa provizorie în acest sens.

Candidaţii interesaţi din judeţul Alba pot depune cererile de înscriere la sediul Tribunalului Alba, etajul I, cam.102, de luni până vineri, între orele 10.00 – 15.00, până cel târziu în 31 iulie, într-un dosar „plic”. Taxa de înscriere la concurs este de 550 lei şi se achită la casieria Tribunalului Alba.

La cererile de înscriere se anexează: certificat de naştere (în copie certificată pentru conformitate de candidat), act de identitate (în copie certificată pentru conformitate de candidat), diploma de licenţă sau adeverinţa provizorie (în copie certificată pentru conformitate de candidat), chitanţa de plată a taxei de înscriere, certificat cazier judiciar, certificat cazier fiscal.

Potrivit calendarului publicat de INM, testul grilă – proba scrisă eliminatorie este programată în 9 septembrie 2018. Candidaţii vor primi 100 de întrebări, câte 25 din drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. Fiecare răspuns corect valorează un punct şi sunt declaraţi admişi candidaţii care au obţinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7.

În 23 septembrie se va da testul grilă de verificare a raţionamentului logic – 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile şi 20 de întrebări supuse pretestării în condiţii de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează. În această etapă intră candidaţii admişi la testul grilă anterior, de verificare a cunoştinţelor juridice. Vor fi admişi candidaţii care răspund corect la minimum 30 de întrebări din cele 100 care se punctează.

Nota la prima etapă se calculează în raport cu următoarea pondere: 70% – testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice şi 30% – testul grilă de verificare a raţionamentului logic.

Sunt admişi în etapa a II-a, în ordine descrescătoare a notelor, candidaţii în limita numărului dublu de locuri scoase la concurs dacă acesta este mai mare de 100.

A doua etapă de examen este interviul, programat în perioada 15-28 octombrie, care constă în elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de către candidat şi susţinerea orală a acestuia şi analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei. Nota minimă de promovare a interviului este 7.

Nota de la concurs se calculează prin suma notelor de la cele două etape, în care 75% este luată în considerare nota de la prima etapă şi 25% interviul.

CALENDAR admitere INM 2018:

10-31 iulie: depunerea cererilor de înscriere la concursul de admitere la tribunale sau, după caz, la parchetele de pe lângă acestea

1-6 august: înaintarea dosarelor la CSM

7-24 august: verificarea dosarelor candidaţilor de către comisia de admitere a concursului

24 august: afişarea rezultatelor verificării dosarelor candidaţilor

24-27 august: formularea contestaţiilor de către candidaţii respinşi

28 august – 6 septembrie: soluţionarea contestaţiilor de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

7 septembrie: afişarea listei finale a candidaţilor

9 septembrie: test de verificare a cunoştinţelor juridice, la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal

10 septembrie: depunerea contestaţiilor la baremul de evaluare şi notare

11-12 septembrie: soluţionarea contestaţiilor la barem

14 septembrie: afişarea rezultatelor la proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice

17 septembrie: publicarea motivării soluţionării contestaţiilor la barem

14-18 septembrie: depunerea contestaţiilor împotriva punctajului obţinut la proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice

19 septembrie: soluţionarea contestaţiilor

20 septembrie: afişarea rezultatelor după soluţionarea contestaţiilor formulate împotriva punctajului obţinut la proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice

23 septembrie: probă scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a raţionamentului logic

24 septembrie: depunerea contestaţiilor la baremul de evaluare şi notare

25-26 septembrie: soluţionarea contestaţiilor la barem

28 septembrie: afişarea rezultatelor obţinute la testul grilă de verificare a raţionamentului logic

1 octombrie: afişarea motivării soluţionării contestaţiilor la barem

28 septembrie – 2 octombrie: depunerea contestaţiilor împotriva punctajului obţinut la proba eliminatorie de verificare a raţionamentului logic

3 octombrie: soluţionarea contestaţiilor formulate împotriva punctajului obţinut la proba eliminatorie de verificare a raţionamentului logic

4 octombrie: afişarea rezultatelor obţinute în cadrul primei etape a concursului

15-28 octombrie: susţinerea interviului

30 octombrie: afişarea rezultatelor finaleȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE PARȚIALE în localitățile din Alba: Peste jumătate din județ , câștigat de PNL. LISTA

Publicat

După numărătoarea paralelă a PNL, liberalii și-au asigurat fotolii de primari în peste jumătate din localitățile din Alba. 

După ultimele informații, PNL a câștigat la:

Mihalț

Aiud (în 8 secții de votare din cele 24, Oana Badea a obținut dublu față de următorul clasat)

Lopadea Nouă

Blaj

Crăciunel

Ocna Mureș

Șibot

Almașu Mare

Poșaga

Noșlac

Vadu Moților

Meteș

Rădești

Sălciua

Cut

Ohaba

Hopârta

Șona

Cetatea de Baltă

Cenade

Jidvei

Sâncel

Avram Iancu

Sebeș

Doștat

Pianu

Livezile

Localități în care au câștigat candidații altor partide:

Vidra – PSD

Lupșa – USR

Cricău – ALDE

Câlnic – independent

Material în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Gheorghe Valentin Rotar RECONFIRMĂ la BLAJ. 78% procentul obținut la alegeri, după numărătoarea paralelă

Publicat

Gheorghe Valentin Rotar câștigă un nou mandat la Primăria Blaj cu un scor de invidiat. Potrivit numărătorii paralelel a PNL, din cele 17 secții, Rotar ar fi obținut un procent de 78 %, fiind cel mai mare scor obținut de acesta în cele patru serii de alegeri locale pe care le-a avut. De asemenea, Gheorghe Valentin Rotar este și cel mai bine cotat primar din Alba. 

Cel mai mare scor înregistrat de Gheorghe Rotar într-o secție de votare de pe raza municipiului Blaj a fost de 89%.

Media obținută la alegeri de Rotar, în cele trei alegeri locale anterioare (2016, 2012, 2008), a fost de 77 %.

La Consiliul Local, echipa PNL a primarului Gheorghe Valentin Rotar a obținut anul acesta 73 %.

Primarul din Blaj este la cel de-al patrulea mandat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba. Gabriel Pleșa preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară.

UPDATE ora 23:33: Gabriel Pleșa a câștigat și la Micești. A obținut 238 de voturi, iar Voicu Paul, 104, diferența de 134 de voturi mărind diferența dintre ei.

UPDATE ora 23:27: Gabriel Pleșa a pierdut o secție mare din Oarda de Jos, acolo unde a câștiga Voicu Paul. O altă secție la care a pierdut candidatul USR PLUS este cea de la Școala Nr. 7 din Alba Iulia, unde a votat și Ion Dumitrel, Mircea Hava și Voicu Paul. Mai sunt de numărat 12 secții, iar diferența dintre cei doi este de 446 de voturi în favoarea lui Pleșa.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Dorin Nistor CÂȘTIGĂ încă patru ani la Primăria SEBEȘ. Și-a „zdrobit” toți adversarii

Publicat

dn

Dorin Nistor câștigă un nou fotoliu de primar la Sebeș. După numărătoarea paralelă a PNL în 16 secții de votare din cele 20, media scorului este peste 60% în favoarea lui Nistor. 

În Lancrăm, Dorin Nistor a luat 73%, fiind recordul înregistrat ca și procent.

Cel mai mic procent înregistrat într-o secție de vot este de 59 % în favoarea lui Nistor.

Dorin Nistor a reușit să obțină și majoritatea în Consiliul Local și va „guverna la Sebeș încă 4 ani.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate