Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE LA LICEU: Elevii care nu au promovat Evaluarea Națională au aflat rezultatele de la a doua repartizare computerizată

elevi

Publicat

Potrivit calendarului de admitere la liceu, luni, 23 iulie 2012, a avut loc cea de-a doua repartizare computerizată a candidaților în licee. Așadar, elevii care nu au promovat Evaluarea Națională și care nu au reușit să obțină un loc la un liceu din județ au aflat, luni, la ce unitate de învățământ vor studia pentru următorii 4 ani. Repartizarea computerizată, în variantă actualizată a fost afișată pe site-ul Ministerului Educației (edu.ro) și pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean Alba.

În urma primei repartizări computerizate a elevilor, în liceele din județul Alba au mai rămas 398 de locuri neocupate, în 16 unități școlare cu învățământ superior. Rezultatele celei de a doua repartizări computerizate sunt afișate pe site-ul Ministerului Educației și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Alba. Potrivit acesteia, au rămas 396 locuri neocupate.

La nivelul judeţului, în sectorul urban, au fost disponibile 756 de locuri libere în liceele de profil teoretic real, 532 de locuri în licee de profil teoretic uman, 952 la liceele tehnologice tehnice, 504 la specializările în servicii şi 168 pentru liceele tehnologice – resurse naturale şi protecţia mediului. Din totalul de 2.602 candidaţi înscrişi, au fost repartizaţi 2.598.

Mediile cu care s-a intrat la liceu variază de la 9,55 – ultima notă de la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia (Ştiinţele Naturii) la 3,55 Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” Alba Iulia – specializarea electric.

Vedeți AICI rezultatele primei repartizări computerizate.

Iată care sunt etapele următoare din Admiterea la Liceu 2012:

23 iulie – repartizarea computerizată a candidaților din a doua etapă de admitere

24 iulie – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu candidații repartizați, a listelor cu candidați nerepartizați și a listelor cu locurile libere

27 – 30 iulie – Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale ivite în urma celor două etape de repartizare computerizată

1 august – afișarea locurilor de desfășurare și a graficului de susținere a probelor de aptitudini și a probelor de verificate a cunoștințelor de limbă maternă și modernă (pentru locurile rămase disponibile la liceele care organizează astfel de clase)

1 – 4 septembrie – Desfășurarea probelor de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă maternă sau modernă, afișarea rezultatelor, depunerea eventualelor contestații și rezolvarea acestora

7 septembrie – Repartizarea în ședință publică a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare, sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat etape ulterior etapelor anterioare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate