Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE LICEU 2014 în ALBA: Repartizarea computerizată, REZULTATE, publicate pe edu.ro. Vezi la ce LICEU ai intrat

Publicat

elevi

Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro primele rezultate după repartizarea computerizată în cadrul admiterii la liceu. După ce au trecut de examenele de Evaluare Naţională, absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Alba pot vedea rezultatele înscrierilor la liceu. Cei 2.096 de elevi din judeţul Alba au intrat în etapa de repartizare computerizată. Din datele IŞJ Alba 845, de elevi nu intră la repartizare, pentru că au ales filiera vocaţională sau profesională, pentru care admiterea s-a încheiat, iar aproximativ 100 dintre ei nu au participat la Evaluarea Naţională de anul acesta.

Vezi AICI Repartizare computerizată judeţul Alba după medie.

 

Vezi AICI alte liste cu candidaţi înscrişi, locuri libere, medii

 

Elevii au fost repartizaţi computerizat, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de școlarizare, pentru unitățile școlare finantațe de la bugetul de stat.

Ordonarea candidaţilor se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media la evaluarea naţională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obţinută la proba de limbă şi literatură română din cadrul evaluării naţionale, nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale şi nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Pentru candidaţii din seriile precedente anului 2010, evaluarea naţională se înlocuieşte cu tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 şi 2009, respectiv cu testele naţionale pentru elevii din seriile 2004-2007. Media la evaluarea naţională se înlocuieşte cu media la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a (seria 2008 şi 2009), respectiv cu media obţinută la testele naţionale (seria 2004-2007).

Nota obţinută la proba de limba si literatura română din cadrul evaluării naţionale se înlocuieste cu media notelor la proba de limba si literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a (seria 2008 si 2009), respectiv cu nota la proba de limba si literatura română din cadrul testelor naţionale (seria 2004-2007).

În judeţul Alba, sunt disponibile pentru anul şcolar viitor 3.276 de locuri la liceu, în 117 clase.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2014 în ALBA: Repartizarea computerizată pentru peste 2000 de elevi, cu detalii şi despre înscrieri la învăţământul profesional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax