Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE LICEU: Ultima medie de intrare la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, 8,90. Concurenţă acerbă pe locurile pentru fete

Publicat

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia conduce topul liceelor de anul acesta în ceea ce priveşte ultima medie de admitere. Dacă la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia s-a intrat cu 9,26 la specializarea Ştiinţe ale Naturii, dar şi cu 7,21 la Filologie-Franceză, media ultimului candidat care a prins loc la cel mai prestigios liceu din oraş a fost de 8,90. Pe locurile rezervate fetelor la Colegiul Militar, concurenţa a fost „acerbă”, de 8,5 pe loc, 170 de candidate concurând după prima etapă de admitere pe cele 20 de locuri. Ultima medie de intrare pentru fete a fost 9,77.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2014 în ALBA: TOP LICEE în funcţie de ultima medie de intrare. Candidaţii cu note mici au prins locuri la unităţile de învăţământ

Ca în fiecare an, locurile scoase la concurs pentru admitere la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia atrag candidaţi din mai multe zone ale ţării. Anul acesta, au fost 620 de candidaţi înscrişi pentru cele 120 de locuri disponibile.

După perioada de recrutare a candidaţilor din fiecar judeţ, arondat Centrului Zonal de Selecţie şi Orientare şi selecţia eliminatorie prin testare psihologică, testare de aptitudini fizice şi interviu, tinerii au intrat în etapa I de admitere, testul grilă la Matematică şi Limca şi literature română. Au fost declaraţi admişi cei care au luat cel puţin nota 6 şi candidaţii nu au avut posibilitatea să depună contestaţii. Cei “respinşi” au putut participa la evaluarea naţională şi repartizarea computerizată în instituţiile de învăţământ civile.

În 6 iulie a avut loc a doua etapă de admitere, în care candidaţii au fost clasificaţi în ordine strict descrescătoare a mediei finale de admitere.

Astfel, dintre cei 620 candidaţi pe 120 de locuri, în etapa a doua au mai rămas 531 de candidaţi, respectiv 361 de băieţi şi 170 de fete. Au intrat, în ordinea mediilor, până la ultima medie de 8,90 la băieţi (100 de locuri) şi 9,77 la fete (20 de locuri).

Cea mai mare medie la fete a fost 9,98 (Amalia Elena Abriham), iar la băieţi 9,90 (Andrei Dumitru Dumitrescu din judeţul Hunedoara).

Anul acesta, au reuşit să intre la Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” din Alba Iulia 17 băieți și 6 fete din judeţul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax