Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE LICEU 2020: Încep înscrierile în învăţământul dual şi profesional. Detalii pentru candidaţi şi locuri disponibile

Publicat

De luni, 29 iunie, se fac înscrierile la învăţământul liceal dual şi profesional. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), perioada de înscrieri este până în 3 iulie şi apoi în intervalul 6-7 iulie.

Potrivit MEC, la înscrieri, candidaţii nu se prezintă personal pentru a depune documentele, ci secretariatele unităților de învățământ gimnazial completează, la cererea elevilor și a părinților/ reprezentanților legali pentru minori, fișa de înscriere în învățământul profesional de stat cu informațiile privind datele personale ale absolvenților claselor a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, prin tipărirea acestora din aplicația informatică centralizată, precum și a foii matricole cu mediile obținute în clasele V-VIII.

Opțiunile elevilor pentru o unitate de învățământ care are ofertă pentru învățământul profesional și calificările din oferta acesteia se completează de către candidați asistați de diriginți/cadrele didactice din unitatea de învățământ gimnazial pe baza unei programări pe zile și ore a tuturor elevilor.

OFERTA EDUCAȚIONALĂ în ALBA pentru învățământul profesional și dual – locuri în licee a fost pusă la dispoziţia elevilor de către IŞJ Alba.

Vezi ADMITERE licee în ALBA 2020 – învățământ profesional și dual. Locuri disponibile pentru candidați şi calendar

Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ pentru care au optat se realizează numai de către unitățile de învățământ gimnazial prin transmiterea electronică la unitățile de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional a fișelor de înscriere a candidaților, însoțite de foile matricole.

Unitățile de învățământ gimnazial eliberează foaia matricolă și fișa de înscriere în învățământul profesional de stat, în original, pentru absolvenții care solicită aceasta, pe baza unei programări pe zile și ore a absolvenților, afișată de către unitatea de învățământ gimnazial. Documentele mai sus menționate se vor transmite și în format electronic tuturor candidaților care solicită acest lucru.

La solicitarea candidaților care au susținut și promovat probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, unitățile de învățământ gimnazial eliberează, împreună cu fișa de înscriere, și anexa fișei de înscriere completată cu rezultatul la proba/probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă. Se va elibera o singură fișă de înscriere. Nu se eliberează fișe de înscriere elevilor din clasa a VIII-a cu situația școlară neîncheiată, aflați în stare de corigență sau repetenție.

În 6 iulie se afişează, la sediile și pe site-urile unităților de învățământ gimnazial absolvite și a unităților de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional pentru care au optat, lista candidaților înscriși în învățământul profesional. La unitățile de învățământ și calificările la care numărul candidaților înscriși la unitatea de învățământ este mai mare decât numărul de locuri disponibile, se afișează și precizări detaliate privind probele suplimentare de admitere. Se va preciza dacă proba suplimentară de admitere este luată în considerare pentru toate calificările sau doar la calificarea/calificările la care numărul de candidați depășește numărul de locuri de la calificarea/calificările respective, cu posibilitatea redistribuirii la celelalte calificări, în situația în care candidații au optat în fișa de înscriere pentru aceste calificări. Se transmite, către comisia de admitere județeană/a municipiului București, situația cu numărul de candidați înscriși pentru admiterea în învățământul profesional, pentru fiecare calificare profesională.

Alte detalii despre admiterea în liceele din Alba: ADMITERE LICEU 2020: GHIDUL candidatului în ALBA. Numărul de locuri pe specializări și ultimele medii de intrare de anul trecut

Vezi AICI formular fișă înscriere liceu 2020-2021.

În 9 iulie, comisiile de admitere din unitățile de învățământ calculează mediile finale de admitere, conform precizărilor de calcul din metodologia de admitere în învățământul profesional. Mediile finale se vor calcula cu proba suplimentară de admitere numai la unitățile de învățământ pentru care numărul celor înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile. Se transmite, la comisia de admitere județeană/a municipiului București, lista candidaților declarați admiși și a celor respinși la admiterea în învățământul profesional de stat, de către toate unitățile de învățământ.

În 10 iulie, comisia de admitere județeană/a municipiului București pentru învățământul profesional de stat validează lista candidaților declarați admiși în învățământul profesional de stat. Lista cu candidaţii admişi/respinşi se afișează la sediile și pe site-urile unităților de învățământ profesional. Se fac precizări privind depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși şi cele pentru candidații admiși la clase/grupe cu efective care în urma primei etape de admitere se află sub efectivul minim necesar constituirii formațiunilor de studii – sunt înștiințați că după depunerea dosarelor de înscriere vor fi înmatriculați sub rezerva completării în urma etapei a II-a de admitere a numărului de locuri minim necesar pentru constituirea formațiunilor de studii, iar în situația în care nici în etapa a II-a nu se vor ocupa suficiente locuri pentru constituirea efectivelor minime se poate decide redistribuirea, prin comisia județeană/a municipiului București de admitere, a candidaților în limita locurilor disponibile la alte clase sau unități școlare în cadrul unei ședințe publice la care vor fi invitați să participe.

În perioada 13 – 17 iulie se transmite în format electronic de către unitățile de învățământ cu ofertă pentru învățământul profesional, către unitățile de învățământ gimnazial, situația privind rezultatele elevilor la admiterea în învățământul profesional, în scopul asigurării posibilității de înscriere pentru etapa a II-a de admitere a absolvenților respinși în etapa I, precum și a celor care au renunțat sau nu și-au depus/transmis prin poștă dosarele de înscriere la unitățile la care au fost declarați admiși. Unitățile de învățământ gimnazial vor realiza transmiterea documentelor de înscriere pentru etapa a II-a la unitățile de învățământ profesional, numai pentru absolvenții menționați anterior. Candidații respinși la etapa I de admitere în învățământul profesional și în învățământul dual se pot înscrie în etapa a II-a de admitere în învățământul profesional, în învățământul dual sau în etapa a II-a de admitere în liceu.

În aceeaşi perioadă, candidații declarați admiși transmit sau depun dosarele de înscriere, la unitățile de învățământ la care candidații au fost declarați admiși. Transmiterea documentelor se poate realiza prin poștă, cu confirmare de primire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax