Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Admitere liceu 2023: ce elevi se vor putea înscrie la liceu fără să susțină examenul de Evaluare Națională

Publicat

sala clasa liceu examen

Admitere liceu 2023: Un ordin de ministru ce va fi discutat în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educației stabilește regulile prin care se poate face înscriere la liceu fără susținerea examenului de Evaluare Națională.

Procedura se referă la elevii olimpici, respectiv absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului:

  • premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației

sau

  • premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Acești elevi se pot înscrie în clasa a IX-a de liceu într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și fără a li se calcula media de admitere, se arată în ordinul citat de edupedu.ro.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte la Română și Matematică, pentru elevii de clasa a VIII-a, publicate de minister

Olimpicii vor fi incluși în liceu peste numărul maxim de elevi în formațiunile/clasele de elevi.

Înscrierea se va face ”pe baza Listei privind corespondența specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale cu filiera/profilul/ specializarea la care se face înscrierea.”

Dosarul de înscriere

Dosarele conțin următoarele documente:

  • cerere pentru înscrierea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023-2024, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale obținute pe parcursul gimnaziului, cu exprimarea unei opțiuni privind filiera/profilul/specializarea sau filiera/profilul/calificarea profesională și unitatea de învățământ liceal
  • documentele doveditoare ale premiilor obținute, în original și în copie
  • cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în original și în copie
  • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) și fișa medicală, în original și în copie.”

Comisia de admitere județeană/a municipiului București primește și centralizează dosarele absolvenților de clasa a VIII-a care doresc să participe la admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023-2024, pe baza performanțelor deosebite.

Înscrierea și repartizarea olimpicilor se va face până la data de 31 august 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax