Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Admiterea în colegiile militare: 204 candidați susțin proba de verificare a cunoştinţelor, în Colegiul Militar din Alba Iulia

Publicat

204 elevi din clasa a VIII-a vor susține vineri, 28 mai, proba de verificare a cunoştinţelor (test grilă) în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, în vederea admiterii în colegiile naționale militare.

Proba durează 3 ore și constă din susţinerea unui test de verificare a cunoştinţelor la disciplinele: Matematică (10 itemi Algebră+10 itemi Geometrie) şi Limba şi literatura română (10 itemi), conform programelor şcolare valabile pentru Evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, promoția 2021.

Citește și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Pentru a fi declarați „Admis”, candidații trebuie să obțină minim nota 6,00 la testul grilă. Rezultatele se vor afișa în aceeași zi, până la ora 16:00.

Candidații provin din cele 10 județe arondate centrului de examen de la colegiul militar albaiulian: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Sibiu și Timiș. Dintre candidați, 154 sunt băieți iar 50 fete. Din numărul total al candidaților, 39 sunt din județul Alba (24 băieți și 15 fete).

Vezi și BACALAUREAT 2021: MODELE DE SUBIECTE. TOATE SETURILE de teste de antrenament și bareme pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Proba de verificare a cunoştinţelor reprezintă prima etapă a admiterii. În a doua etapă, candidaţii care au fost declaraţi „Admis” la proba de verificare a cunoştinţelor şi au participat la Evaluarea naţională sunt ierarhizaţi şi repartizaţi în colegiile naţionale militare, în data de 7 iulie 2021 (afişarea rezultatelor preliminare), în funcţie de media finală de admitere* şi opţiunile exprimate în fişa de înscriere specifică, în limita numărului de locuri aprobate pentru colegiile naţionale militare.

Fiecare candidat a completat opțiunile pentru colegiile naționale militare în care dorește să urmeze studiile liceale, în ordinea preferințelor iar un candidat poate avea cel puțin o opțiune și cel mult cinci.

Candidații găsesc pe site-ul oficial al colegiului, https://www.colmil-mv.ro/, toate informațiile legate de admiterea în colegiile naționale militare.

MEDIA FINALĂ DE ADMITERE se calculează astfel:

MFA = 0,2 x MA + 0,8 x NP

unde:

MFA = media finală de admitere

MA = media de admitere calculată potrivit formulei stabilite în anexa 2 la Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022, nr. 5457/2020

NP = nota la proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba şi literatura română susţinut în colegiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax