Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Admiterea în școlile militare de maiștri militari și subofițeri. Metodologia privind organizarea și desfășurarea admiterii

Publicat

Admiterea în școlile militare de maiștri militari și subofițeri. Ordinul pentru aprobarea Metodologiei – cadru privind organizarea și desfășurarea admiterii în școlile militare de maiștri militari și subofițeri a fost publicat în Monitorul Oficial joi, 6 iunie.

Documentul asigură reglementarea admiterii la programele de studii postliceale în unitățile de învățământ postliceal militar, începând cu anul școlar 2024 – 2025.

Metodologia stabilește procedura de admitere a candidaților în școlile militare de maiștri militari și subofițeri, pentru locurile alocate atât Ministerului Apărării Naționale, cât și celorlalte structuri din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, prin Planul de școlarizare al Ministerului Apărării Naționale, secțiunea „Învățământ pentru formarea maiștrilor militari și subofițerilor prin studii postliceale”, denumit în continuare plan de școlarizare.

Admiterea se organizează și se desfășoară centralizat, în cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, pentru toate școlile militare de maiștri militari și subofițeri din Ministerul Apărării Naționale.

Admiterea se organizează pentru următoarele tipuri de programe:

  • studii postliceale pentru formarea inițială a maiștrilor militari în activitate;
  • studii postliceale pentru formarea inițială a subofițerilor în activitate.

Admiterea în școlile militare de maiștri militari și subofițeri

Admiterea se realizează în baza mediei obținute la examenul național de bacalaureat, în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere și de rezultatele selecției, în limita numărului de locuri aprobate pentru fiecare armă sau serviciu și specialitate militară, atât pentru Ministerul Apărării Naționale, cât și pentru celelalte structuri din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională.

Admiterea candidaților se realizează computerizat, prin intermediul Platformei de înscriere online care funcționează pe website-ul destinat informării și recrutării candidaților la profesia militară (https://www.recrutaremapn.ro).

Candidații sunt ierarhizați în ordinea strict descrescătoare a mediilor obținute la examenul național de bacalaureat și repartizați potrivit opțiunilor acestora, exprimate în cererea de înscriere.

Departajarea candidaților ierarhizați, care au medii de admitere egale, se realizează aplicând, în ordine, următoarele criterii:

  • a) nota obținută la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat;
  • b) nota obținută la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat;
  • c) nota obținută la proba scrisă la alegere a profilului și a specializării din cadrul examenului național de bacalaureat.

Pentru maximizarea șanselor de admitere, candidații pot să își exprime toate opțiunile pentru admiterea în școlile militare, corespunzătoare numărului de locuri rezervat acestora prin planul de școlarizare, mai puțin pentru armele sau serviciile și specialitățile militare unde aceștia nu au fost declarați „Admis/Apt” la examinarea medicală specifică și/sau la evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rezervistul

    luni, 10.06.2024 at 08:24

    Se mai duce dracul…în armată….cu pensii de 1500-4000… după o viață de restricții și privațiuni…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax