Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

UPDATE: Tragedie în Apuseni. Un adolescent în vârstă de 17 ani dintr-un sat din Arieșeni a decedat. Cum s-ar fi întâmplat

Publicat

smurd

Un elicopter SMURD a fost solicitat vineri dimineața, la Arieșeni, pentru a prelua un adolescent în vârstă de 17 ani, aflat în stop cardiorespirator. Din păcate, după mai mult de o oră și jumătate în care s-au făcut manevre de resuscitare, a fost declarat decesul băiatului. 

UPDATE 4 – Referitor la misiunea primară a elicopterului SMURD de la Arad, pentru un băiat în vârstă de 17 ani, din Arieșeni, aflat în stop cardiorespirator, pentru corecta informare a opiniei publice, Inspectoratul General de Aviație al MAI face următoarele precizări: În urma solicitării dispeceratului 112, elicopterul SMURD de la Arad a fost alertat să execute o misiune de salvare, desfășurată contra cronometru, pentru salvarea vieții unui băiat în vârstă de 17 ani care a suferit un stop cardiorespirator, aflat în localitatea Arieșeni, județul Alba. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din zona localității Arieșeni, care nu permiteau aterizarea/decolarea în condiții de siguranță, comandantul de echipaj a luat, conform procedurilor, decizia de a ateriza în zona localității Băița, județul Alba.

Având în vedere starea gravă a băiatului, comandantul de echipaj a solicitat ajutorul unui conducător auto pentru a transporta echipa medicală de pe elicopter, de urgență, la pacient.

UPDATE 3, ora 11:55: Contactat de către Alba24, primarul comunei Arieșeni, Gheorghe Pantea, a transmis că vineri dimineața, în jurul orei 09:00, familia băiatului a constatat că acesta nu a coborât din camera în care dormea.

Familia l-ar fi găsit pe adolescent în cameră, fără suflare. Adolescentul  fost dus de urgență cu o mașină de teren, de la locuința sa din satul Dealu Bajului, la dispensarul din centrul comunei Arieșeni.

Au fost începute manevrele de resuscitare, însă din păcate băiatul a decedat. Acesta nu era cunoscut cu probleme medicale.

UPDATE 2, ora 11:45: Elicopterul SMURD a aterizat în localitatea Băița, la aprox. 15 km de locul solicitării. Schimbarea locului de aterizare a fost provocată de condițiile meteo (ceață densă), aspect care nu a periclitat intervenția.

În video-ul de mai sus se poate observa cum aratau condițiile meteo, în această dimineață, la Arieșeni.

Din păcate, după mai mult de o oră și jumătate în care s-au făcut manevre de resuscitare atât de catre echipajul SMURD cât și de către echipajul elicopterului SMURD a fost declarat decesul.

UPDATE 1: Locul aterizării a fost stabilit între localitatea Gârda și Arieseni iar personalul Salvamont care va baliza zona, urmează să transporte medicul și asistentul din echipajul elicopterului la dispensar pentru evaluare și sprijin.

Știrea inițială

Potrivit primelor informații, până la sosirea elicopterului SMURD, au fost efectuate manevre de resuscitare la dispensarul medical din localitatea Arieșeni.

Potrivit ISU Alba, echipajul SMURD aparținând Stației de Pompieri Câmpeni intervine în localitatea Arieșeni pentru acordare prim ajutor medical unui tânăr în vârstă de 17 ani aflat în stop-cardiorespirator.

A fost solicitat un elicopter SMURD de la punctul aeromedical din Arad, care va ateriza în scurt timp.

În aceste momente se efectuează manevre de resuscitare.

Nu se cunosc deocamdată circumstanțele producerii stopului-cardiorespirator.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax