Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Adolescenţa în siguranţă: Elevii de liceu au aflat de la jandarmi cum pot răspunde penal pentru faptele lor

elevi

Publicat

Miercuri, 14 martie şi vineri, 16 martie a.c., sub sloganul „Adolescenţă în siguranţă”, la Grupul Şcolar „Corneliu Medrea” – Zlatna, respectiv Colegiul Naţional „Lucian Blaga” şi Liceul cu Program de Educaţie Fizică şi Sport – Sebeş, s-au desfăşurat două activităţi informativ-preventive. Acţiunile se înscriu în proiectul iniţiat de Jandarmeria Alba, care se desfăşoară în parteneriat cu Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean Alba, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Pe fondul unor discuţii interactive elevii şi personalul didactic, au fost informaţi cu privire la locul, rolul şi importanţa Jandarmeriei Române în cadrul Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică, au fost instruiţi cu privire la recunoaşterea faptelor antisociale frecvent întâlnite în mediul şcolar şi referitor la modul de sesizare a acestora celor în drept.

Totodată, instructorii au adus în discuţie factorii care pot favoriza săvârşirea unor fapte de natură penală de către minori, precum şi condiţiile în care aceştia răspund în faţa legii penale. De asemenea, au fost prezentate diferite cazuri de încălcare a normelor de convieţuire socială în care au fost implicaţi elevii şi s-a insistat pe evidenţierea comportamentului care poate conduce la delincvenţă.

Următoarea acţiune din cadrul campaniei se va desfăşura miercuri, 21 martie a.c., în oraşul Cugir şi va fi adresată elevilor şi personalului didactic de la Colegiul Naţional”David Prodan” şi Colegiul Tehnic”I.D. Lăzărescu”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate