Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Adolescenţi din Alba, cercetaţi după ce au condus scutere, fără permis. Poliţia reaminteşte ce prevede legea

Publicat

moped1

Doi adolescenţi în vârstă de 16 ani au fost prinşi, joi, de Poliţie, în timp ce conduceau mopeduri, fără permis. Acum sunt cercetaţi penal.

Aceştia au fost opriţi pe o stradă din comuna Crăciunelu de Jos, în jurul orei 19.30, de către poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj.

Fiecare dintre cei doi adolescenţi, o fată şi un băiat, circula pe câte un moped, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările sunt continuate faţă de cei doi, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că, în conformitate cu prevederile legale, mopedele sunt considerate autovehicule, iar pentru conducerea lor pe drumurile publice este necesar un permis de conducere din categoria AM.

În consecinţă mopediştii sunt obligaţi să respecte normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice destinate autovehiculelor;

Permisul de conducere categoria AM poate fi obţinut de persoane cu vârsta de peste 16 ani, după susţinerea unei probe teoretice şi a uneia practice.

Permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru categoria AM, specifică mopedelor.

De asemenea, reamintim faptul că, pentru a putea circula, pe drumurile publice, cu un moped cu o capacitate cilindrică mai mare de 49 de centimetri cubi, este necesară înmatricularea/ înregistrarea acestuia, realizarea inspecţiei tehnice periodice şi încheierea unei polițe de asigurare RCA.

Atenţie mopedişti! Conducerea unui moped neînmatriculat sau fără a deţine permis de conducere, pe drumurile publice, sunt infracțiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax