Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Adolescenții de peste 14 ani vor primi vouchere în valoare de 200 de lei, cu o condiție. Proiect inițiat de un deputat de Alba

Publicat

Adolescenții care sunt de acord să participe la cursuri de prim ajutor vor primi vouchere în valoare de 200 de lei, potrivit unui proiect de lege inițiat de parlamentarii USR, printre care și deputatul de Alba, Beniamin Todosiu.

”Practic ne dorim creerea unor programe de educație naționale privind primul ajutor acordat.

În prezent 8 din 10 cetățeni nu știu să acorde primul ajutor medical, că vorbim de intervenție într-un accident rutier sau primul ajutor oferit unei persoane care suferă de un stop respirator.

Conform programului național “România în siguranță” aproxiamtiv 70.000 cetățeni mor anual pentru că nu primesc primul ajutor la timp” a declarat pentru Alba24, Beniamin Todosiu.

Voucherele pot fi acordate de la împlinirea vârstei de 14 ani, persoanelor cu domiciliul în România, scrie avocatnet.ro.

Valoarea voucherului va putea fi actualizată anual, prin hotărâre de Guvern, cu rata inflaţiei.

Voucherul va fi emis pe suport electronic și va fi acordat la cererea beneficiarului sau a reprezentantului său legal, de către primăria de domiciliu.

Citește și: Manevra Heimlich poate salva viața celor dragi. Ce trebuie să faci dacă cineva se îneacă cu un obiect

Tot ce trebuie să facă tinerii pentru a primi acești bani este să participe la cursurile de prim-ajutor care vor avea o durată de minimum trei ore şi vor conţine cel puţin elemente de suport vital de bază.

Cel puțin 50% din totalul cursului va fi reprezentată de exerciţii practice supravegheate, cu raport instructor/ cursant de maximum 1/10, pe manechine specializate (resuscitare cardio-pulmonară adult, dezobstrucţie adult, defibrilator pentru simulări).

Inițiatorii măsurii spun în expunerea de motive că, în prezent, opt din zece români nu ştiu să acorde primul ajutor.

De asemenea, mai arată aceștia, conform Programului Național ,,România în siguranță”, 70.000 de români mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax