Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: 18,85 milioane euro disponibile pentru proiectele de reabilitare a unităților de învățământ. Solicitările pot fi depuse până în 16 aprilie

Publicat

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru anunță potențialii solicitanți că la nivelul Regiunii Centru sunt disponibile 18,85 milioane euro pentru finanțarea proiectelor de reabilitare a unităților de învățământ. Lansarea acestui nou apel de proiecte pe DMI 3.4 se datorează Deciziei Comisiei Europene C (2013)/9772, de realocare a unor fonduri europene. Proiectele se pot depune, pentru obținerea finanțării, în intervalul 12 martie 2014 – 16 aprilie 2014. Sunt eligibile proiectele în care solicitanții, în calitate de autoritate contractantă, au încheiat deja un contract de lucrări pentru activitatea ce va face obiectul cererii de finanțare depuse în cadrul acestui apel de proiecte.

Prin contract de lucrări deja încheiat se înțelege, conform ghidului de finanțare, un contract încheiat în temeiul prevederilor OUG nr. 34/2006, care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: achiziția a fost lansată în SEAP după 1.01.2007, iar datele limită pentru finalizarea lucrărilor și a ultimei plăți către constructor să fie înainte de 31.12.2015.

Pot cere finanțare unitățile administrativ-teritoriale, respectiv primăriile de orașe, municipii și comune, precum și consiliile județene. Sunt de asemenea eligibile parteneriatele dintre unitățile administrativ-teritoriale și unitățile de învățământ pre-universitar de stat ce își desfășoară activitatea in imobile aflate în domeniul public al acestora. Fondurile se alocă din bugetul domeniului major de intervenție 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

”Prin acest nou apel de proiecte, unitățile de învățământ unde sunt deja demarate lucrările de reabilitare, au o șansă să se finalizeze. În cazul în care proiectele depuse și contractate pe acest nou apel nu acoperă întreaga sumă și vor mai rămâne fonduri nerambursabile disponibile, vor intra la finanțare proiectele ce se află în prezent în lista de rezervă a acestui domeniu. În prezent, în Regiunea Centru avem 33 de școli ce se reabilitează cu fondurile alocate anterior, iar peste 10.000 de elevi beneficiază de noile clase de studiu și echipamente”, a declarat directorul general ADR Centru, Simion Crețu.

Obiectivul specific al acestui nou ape de proiecte, finanțat prin realocarea fondurilor europene îl constituie îmbunătățirea calității infrastructurii de educație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax