Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADR Centru a fost desemnată Autoritate de Management pentru POR 2021-2027. A fost eliminată o etapă birocratică în implementare

Publicat

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a fost desemnată Autoritate de Management pentru implementarea Programului Operațional Regional 2021-2027 la nivelul regiunii. Potrivit directorului ADR Centru, Simion Crețu, măsura este foarte importană prin aceea că reprezentanții administrației publice locale și ceilalți beneficiari nu vor mai merge până la București pentru fonduri, eliminând astfel o etapă birocratică în derularea proiectelor. 

Măsura era așteptată și este considerată o etapă importantă în transformarea agențiilor în instituții publice.

”Guvernul României a decis ca agențiile pentru dezvoltare regională din România să devină Autorități de Management pentru Programele Operaționale Regionale în viitoarea perioadă de programare, 2021-2027, având în vedere că au capacitatea organizatorică necesară pentru a implementa acest program în următorii ani.

În ședința de miercuri, 29 iulie, a fost adoptată o Ordonanță de Urgență care revoluționează sistemul de gestiune al fondurilor europene în ceea ce privește derularea acestora prin Agențiile de Dezvoltare Regională.

Vorbind despre acest aspect, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a declarat:

”Așa cum se știe, în momentul de față unul dintre cele mai performate programe operaționale cu fondurile europene, atât în exercițiul financiar 2014-2020, cât și în cel precedent, 2007-2013, este Programul Operațional Regional, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin intermediul Agențiilor de Dezvoltare Regională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax