Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru a prezentat oportunităţi turistice şi de afaceri din Alba şi alte cinci judeţe, în Landul Branderburg – Germania

Publicat

Atracțiile turistice și potențialul socio-economic al Regiunii Centru, inclusiv al judeţului Alba au fost prezentate, în 1 și 2 septembrie, de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în Landul Brandenburg (Germania). Informațiile au fost oferite germanilor în cadrul evenimentului ”Zilele Brandenburg 2012”, desfășurat în localitatea Lübbenau/Spreewald, la care au participat peste 100.000 de vizitatori.

Potrivit reprezentanţilor ADR, Regiunea Centru, care se află la a doua participare de acest fel, a beneficiat de un stand găzduit în secțiunea specială dedicată partenerilor landului german, lângă standurile a trei regiuni poloneze şi în imediata apropiere a centrului de presă. Delegația Cancelariei de Stat, condusă de Ministrul Președinte al Landului Brandenburg, Matthias Platzeck, a vizitat, sâmbătă, aceste standuri.

La a XIII-a ediție a evenimentului ”Zilele Landului Brandenburg-2012” – Brandenburg Tag au participat peste 100.000 de vizitatori. Experții ADR Centru au prezentat oportunitățile, atracțiile deosebite și tradițiile din regiune, la stand fiind expuse materialele de prezentare ale celor șase județe – Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, precum și mai multe broșuri informative furnizate de MDRT. Germanii au obținut astfel informații despre posibilitățile de investiții și de petrecere a timpului liber în Regiunea Centru, marea majoritate a materialelor de informare și promovare fiind editate în limba germană.

Reprezentanţii ADR Centru au precizat că mulți locuitori și turiști din orașul german și-au manifestat dorința de a vizita România, după ce au văzut standurile Regiunii Centru, în timp ce o altă parte, care deja au fost în România, au subliniat că frumusețea locurilor și ospitalitatea oamenilor îi vor face să revină cu plăcere în țara noastră.

De menţionat este faptul că Regiunea Centru a participat și la ediția precedentă, din 2010 a acestui eveniment, iar importantă este şi funcţionarea Biroului de reprezentare a Landului Brandenburg în România, partener tradițional al ADR Centru, prin care au fost transmise concetățenilor germani detalii ieșite din comun referitoare la atracțiile regiunii, filtrate chiar de propriile lor experiențe în țara noastră.

”Prin participarea la această manifestare, dorim să atragem cât mai mulți turiști din Germania în regiunea noastră. De asemenea, un alt obiectiv foarte important este dezvoltarea schimbului de informații și, în același timp, de prezentare a oportunităţilor de investiții în Regiunea Centru, ca să susținem activitățile de parteneriat derulate de factorii de decizie politico-administrativă. Suntem onorați de faptul că domnul Matthias Platzeck, Ministrul Președinte al Landului Brandenburg, acordă o mare importanță relațiilor noastre bilaterale. Am identificat împreună, în ultimii ani, mai multe metode prin care s-ar putea concretiza proiectele noastre viitoare, fie în domeniul dezvoltării orașelor cu centre istorice, fie în domeniul utilizării eficiente a energiilor regenerabile, precum și pe alte paliere. Prin schimbul de informații, prin promovarea oportunităților noastre și beneficiind de sprijinul partenerilor germani, vom completa informaţiile necesare pentru atragerea, în anii următori, de fonduri nerambursabile pentru dezvoltare regională”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Standul Regiunii Centru a mai fost vizitat și de către Anita Tack, ministrul Mediului, Sănătății și Protecției Sociale din Cancelaria de Stat a Landului, care, de altfel, a participat și anul trecut la o misiune economică germană în regiune. De asemenea, președintele Parlamentului Landului Brandenburg, Gunther Fritsch, dar și mulți parlamentari ai acestui land german prezenți la eveniment, au apreciat modul cum Regiunea Centru a evoluat, de la an la an și s-au bucurat că acum cetățenii germani pot să beneficieze de mai multe informații, în special turistice, privind atracțiile din regiunea noastră, au menţionat reprezentanţii ADR Centru. Partenerii instituționali din acest land și-au manifestat intenția de a dezvolta noi proiecte bilaterale în viitor pe baza schimbului activ dintre cele două regiuni.

Zilele Landului Brandenburg se organizează din doi în doi ani, locația evenimentului schimbându-se de fiecare dată. Pe lângă regiunile partenere tradiționale ale Landului Brandenburg (Centru, Masovien, Westpommern și Wielkopolska – ultimele trei din Polonia) au mai fost invitați să participe și alti parteneri internaționali. În fața publicului german s-au prezentat acum asociații din domeniile culturii și artei, al activității cu tineri și copii, al serviciilor publice, spectacole de teatru, precum și manifestări dedicate dezvoltării turismului și mediului de afaceri cu specific regional. În stil specific german, toate evenimentele au prezentat rezultatele muncii oamenilor și au ca scop promovarea Landul lor natal, Brandenburg.

Regiunea Centru a beneficiat de un stand în secțiunea centrală a zonei expoziționale ”West”, denumită ”Patria Brandenburg” și coordonată de către Cancelaria de Stat a landului, prin care se subliniază importanța pe care germanii o acordă parteneriatului cu regiunile europene. Celelalte zone expoziționale au fost amplasate pe o lungime de aproape 4 kilometri, în principalele piețe și pe bulevardele orașului gazdă, fiind împărțite pe zone tematice dedicate istoriei, naturii, sportului și jocurilor. O zonă a fost dedicată numai orașului-gazdă – Lübbenau/Spreewald, lângă acest oraș existând cea mai mare rezervație naturală din Landul Brandenburg, în timp ce o altă zonă expozițională a fost dedicată spectacolelor și divertismentului.

Parteneriatul dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg a fost demarat în 2001, fiind consolidat de-a lungul timpului prin dezvoltarea unor proiecte comune, vizite oficiale ale factorilor de decizie politică și delegații ale oamenilor de afaceri. Cancelaria de Stat a acestui land a susţinut activ eforturile de dezvoltare și prin care a dorit să impulsioneze activităţile şi proiectele comune derulate în Regiunea Centru. Pe lângă experiența administrativă a Landului Brandenburg, Regiunea Centru a mai beneficiat, în urma acestui parteneriat, și de un avantajos schimb de bune practici, deoarece acest land este cel mai avansat din Germania din punctul de vedere al introducerii şi utilizării pe scară largă a energiei produse din surse regenerabile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax