Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: Activitatea Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru continuă și în 2016

Publicat

ADR Centru Ca urmare a primirii acordului de finanțare asupra acțiunilor propuse de către Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru și în anul 2016 vor fi organizate la nivelul Regiunii Centru o serie de activități și evenimente pentru cetățeni, concursuri și ateliere practice de scris proiecte pentru finanțare. Aceste activități sunt realizate din bugetul acordat de către Comisia Europeană prin Reprezentanța Comisiei Europene din România cu contribuția financiară a structurii gazdă a Centrului, respectiv Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Activitățile propuse pentru anul 2016 sunt destinate tinerilor, mass-media, dar mai ales informării celor peste 2 milioane de cetățeni din cele 6 județe ale regiunii, respectiv din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, despre acțiunile UE.

Suntem în cel de-al patrulea an de activități de informare a cetățenilor prin Centrul pe care-l coordonăm, Europe Direct Regiunea Centru. Aceste activități completează celelalte activități pe care le desfășurăm prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, respectiv de derulare și monitorizare a proiectelor cu fonduri europene, care se adresează unor categorii specifice de specialiști din cadrul autorităților publice, firmelor, ONG-urilor și unităților de învățământ. Prin acest proiect, avem prilejul să diversificăm celelalte activități și să organizăm activități dedicate în mod special elevilor, tinerilor și cetățenilor activi. În acest an, activitățile Centrului se vor axa în mod special pe promovarea priorităților Comisiei Europene și măsurile întreprinse pentru a face față provocărilor cu care se confruntă UE, cum sunt șomajul, criza refugiaților, dezvoltarea pe termen lung, instabilitatea regiunilor învecinate. De aceea, vom transmite informații mai ales referitoare la investiții și fondurile disponibile pentru realizarea acestora, crearea de locuri de muncă, dar și pe tema educației. Vom încerca să le promovăm într-un limbaj pe înțelesul cetățenilor, prin activități interactive, atractive și utile, în care să-i implicăm pe cei toți interesați, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Dintre activitățile propuse de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru pentru acest an se detașează evenimentul pentru publicul larg, Crosul Europei, aflat la cea de-a IV-a ediție, activitate desfășurată în parteneriat cu Centrul Europe Direct Alba Iulia, precum și cu alți posibili colaboratori. Vor mai fi organizate ateliere practice de scris proiecte, atât pe programul Europa Creativă, cât și pentru accesarea de fonduri și programe pentru tineri. Toți cetățenii vor avea oportunitatea să se înscrie într-un concurs foto, ce se va desfășura pe parcursul anului și prin care se va putea vedea cum fondurile europene investite până în prezent au îmbunătățit calitatea vieții în locurile în care trăim.

Prin intermediul website-ului europedirect-adrcentru.ro cei ce vor să răspundă la un chestionar pe teme europene vor avea la final o surpriză plăcută, primind un set de materiale promoționale. În parteneriat cu unitățile școlare se va elabora și publica o carte de colorat pe tematica reducerii consumului de energie și de protecție a mediului. Și, nu în ultimul rând, mass-media va avea din nou o activitate dedicată lor în urma căreia participanții vor putea fi prezenți la un atelier pe teme europene.

Cetățenii din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureş și Sibiu prin intermediul Centrului Europe Direct, vor fi informaţi și pe parcursul următorilor ani asupra oportunităților de finanțare, a drepturilor pe care le au dacă vor să muncească, să călătorească sau să studieze în alte state membre și asupra activităților instituțiilor Uniunii Europene. Reprezentanții Centrului pot fi contactaţi la tel 0358/403121, la e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax