Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: Beneficiarii proiectelor Regio 2007-2013 mai au la dispoziţie o lună pentru depunerea cererilor de rambursare

Publicat

sediu ADR Centru Alba Iulia

Având peste 337 de milioane euro decontați beneficiarilor de fonduri POR 2007-2013, investiți pentru dezvoltarea infrastructurii și a economiei Regiunii Centru, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a încheiat activitățile din programul REGIO pentru anul 2015 cu un grad de absorbție de aproape 71%. Ultima zi a anului trecut a reprezentat termenul limită pentru efectuarea cheltuielilor eligibile în proiecte.

Până la finele lunii februarie 2016, toți beneficiarii care mai au proiecte în derulare și au mai făcut plăți în cadrul proiectelor până în 31 decembrie 2015, trebuie să depună la ADR Centru cererile de rambursare pentru a primi, după verificare, sumele nerambursabile solicitate, conform Instrucțiunilor de lucru emise de AMPOR.

”După ce vom primi și aceste cereri de rambursare de la beneficiarii ce mai au în derulare proiecte REGIO, vom putea afla care este gradul de absorbție la nivelul Regiunii Centru, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. Considerăm că acesta va fi de circa 80%, după cum estimasem inițial, datorită faptului că la data de 31 decembrie mai erau cereri de rambursare în lucru și alte cereri vor mai veni până la finele lunii februarie. Ținând cont de toate datele furnizate de beneficiari, cu privire la cheltuielile eligibile solicitate spre decontare în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, fondurile care se vor rambursa în perioada următoare se ridică la un procent de circa 8% din bugetul alocat regiunii. Aceste sume se vor aduna la procentul deja atins, de peste 70%. Activitatea noastră pentru POR 2007-2013 nu a încetat, deoarece, în această perioadă, avem în lucru o serie de raportări și pregătim analize privind implementarea Programului, continuând și procedurile de verificare financiară și de monitorizare a proiectelor. În același timp, continuăm cu informarea și pregătirea celor ce vor să depună proiecte spre finanțare prin POR 2014-2020”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Pe întreaga perioadă cât ADR Centru a avut calitatea de Organism Intermediar pentru implementarea POR 2007-2013, în Regiunea Centru au fost depuse 1200 de proiecte, a căror valoare totală a fost de peste 1,76 miliarde euro. În acești 7 ani și jumătate, au fost contractate în Regiune 499 de proiecte, prin care s-au solicitat sume nerambursabile de 590,15 milioane euro. Prin proiectele implementate au fost create, în această perioadă, peste 3.000 de noi locuri de muncă și mai mult de 1 milion de cetățeni din Regiunea Centru beneficiază direct de rezultatele acestor investiții. Datorită fondurilor Regio, a devenit vizibil în acești ani felul în care orașele regiunii s-au dezvoltat și au devenit mai atractive, atât pentru investiții, cât și pentru turiști, drumurile sunt mai sigure, echipajele SMURD și ISU sunt acum bine echipate și mai pregătite de intervenție, iar serviciile specializate în educație, domeniul social și medical, s-au modernizat, îmbunătățit și diversificat. Noi obiective turistice au apărut și îmbogățesc acum oferta regională, cetățile istorice s-au îmbrăcat cu straie noi, pentru a-și primi turiștii, alături de obiectivele de patrimoniu reabilitate, iar parcurile tematice și structurile de agrement moderne ajută cetățenii să se relaxeze.

Pentru perioada 2014-2020, va gestiona la nivel regional un buget de peste 700 milioane euro, prin care vor continua investițiile în mediul urban, atât în orașele mai mici cât și în reședințele de județ, în infrastructura socială, medicală, educațională, sau pentru persoanele defavorizate, dar și în turism și mediul de afaceri, precum și pentru creșterea eficienței energetice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax