Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru continuă activitățile de sprijinire a investitorilor privați pentru succesul proiectelor

Publicat

Un nou seminar de informare destinat reprezentanților firmelor private din Regiunea Centru, a fost organizat marți 08.07.2014, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia. La seminar au fost prezenți reprezentanții beneficiarilor privați care au contractat fonduri nerambursabile de peste 55 milioane lei prin Axa Prioritară 1, Operațiunea 1.1.1 A1 a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice.

Cum se întocmesc documentele, cum se derulează achizițiile, problemele frecvent întâlnite și soluții pentru evitarea acestora, dar și viitoarele fonduri nerambursabile disponibile pentru perioada 2014-2020, au fost câteva dintre subiectele prezentate în cadrul acestei întâlniri.

Accentul informațiilor furnizate de către experții ADR Centru a fost pus pe documentele ce trebuie întocmite de cei prezenți pe parcursul implementării proiectelor, prevederile legale aplicabile în cazul procedurilor de achiziție a echipamentelor și modalitatea de cheltuire și rambursare a sumelor contractate. Acest seminar la care au fost prezente peste 20 de persoane, s-a alăturat seminarului organizat la Brașov cu o zi înainte, unde alte 100 de persoane din mediul privat și din administrația publică locală au fost prezente pentru informații similare privind derularea contractelor de finanțare nerambursabilă prin POSCCE și viitoarele fonduri nerambursabile. Fondurile alocate contractelor POSCCE gestionate prin ADR Centru, sunt investite în lucrări de construcții a unor noi hale de producție sau modernizarea celor vechi, în dotarea cu noi linii de producție ce vor îmbunătății performanțele și capacitatea economică a întreprinderilor, se vor achiziționa echipamente moderne, precum și alte dotări necesare pentru crearea unui mediu de lucru sigur și performant.

„Pe parcursul anilor 2013 și 2014 am recuperat perioada în care au fost sistate operațiunile pe acest program, derulat anterior doar de către minister, și am avansat foarte bine în contractarea și implementarea proiectelor. Acum asigurăm monitorizarea proiectelor și sprijinim firmele să fie competitive și să concureze pe piața internă și piețele internaționale, să creeze noi locuri de muncă. Prin Axa Prioritară 1 a POS CCE, în cadrul căreia ADR Centru are rolul de Organism Intermediar, completăm celelalte programe și proiecte derulate de către agenție, realizând investiții în economia regiunii, vitale pentru generarea de locuri de muncă în beneficiul cetățenilor. Pe toate operațiunile pe care le gestionăm în cadrul POS CCE vor fi peste 700 de beneficiari, ale căror proiecte în valoare totală cumulată atrag peste 500 milioane lei în economia Regiunii Centru. Acordăm un tratament egal tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile, dar proiectele mari ale IMM necesită o atenție specială, de aceea organizăm periodic astfel de întâlniri, astfel încât mediul de afaceri să atragă cât mai multe fonduri europene”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Până la data de 30.06.2014, la ADR Centru s-au semnat 412 contracte de finanțare în valoare totală de 715 milioane lei, prin care vor fi atrase în Regiunea Centru fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 369 milioane lei pentru sectorul IMM și ONG pentru realizarea de investiții în extinderea, modernizarea spațiilor de producție, achiziționarea de echipamente de ultimă generație, pentru adoptarea standardelor internaționale, promovarea produselor pe piețele internaționale, achiziția de servicii de consultanta profesioniste precum si pentru asigurarea accesului la broadband și achiziția de echipamente IT. În perioada următoare, prin activitatea de monitorizare va fi asigurată asistența pe parcursul implementării acestor proiecte până la finalizare, iar prin activitatea de verificare financiară a cererilor de rambursare sau plată depuse de beneficiari se vor realiza demersurile necesare pentru efectuarea plăților de către Autoritatea de Management și realizarea indicatorilor prognozați: creșterea cifrei de afaceri, crearea de noi locuri de muncă, etc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax