Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: Depunerea proiectelor pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice, suspendată din 20 august

Publicat

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 (AM POR) a emis Instrucţiunea 108 privind modificarea procesului de evaluare, selectie si contractare pentru proiectele depuse în cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Această instrucţiune introduce măsuri de urgentare ale procesului de evaluare, selecţie şi contractare pentru toate proiectele care cad sub incidenţa Ajutorului de Stat regional, inclusiv de minimis, depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 pe DMI 4.1, 4.3, 5.2, în vederea finalizării etapei de contractare a acestora până la data de 31 decembrie.

Instrucţiunea nr. 108/2013 prevede termene şi etape clare pentru proiectele aflate în procedura de evaluare, selectie, contractare şi stabileşte că din 20 august, orele 16.00 vor fi suspendate toate depunerile de proiecte care cad sub incidenţa ajutorului de stat regional pentru toate regiunile, indiferent de procentul existent al alocării regionale, de gradul de depăşire sau nedepăşire al acestuia.

Vor fi selectate cererile de finanţare care pot prezenta documentaţia completă a proiectului tehnic, imediat după finalizarea etapei de evaluare tehnică şi financiară, în cadrul etapei de conformitate şi eligibilitate, până cel târziu 16 septembrie. Proiectele tehnice depuse, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională, Organismului Intermediar, după data de 16 septembrie nu vor mai fi verificate, iar solicitantul va fi notificat asupra respingerii cererii de finanţare.

Până la data de 21 iunie, la nivelul Regiunii Centru au fost depuse 86 proiecte pe DMI 5.2, în valoare totală de circa 208 milioane euro, prin care se solicită peste 119 milioane euro ca finanţare nerambursabilă. În regiunea noastră sunt semnate 21 contracte de finanţare prin programul REGIO pe acest domeniu. Acestea au o valoare totală de peste 72 milioane euro şi solicită 36,29 milioane euro finanţare nerambursabilă, respectiv 96% din bugetul de 37,84 milioane euro alocat. În scurt timp vor fi contractate încă 2 proiecte, în valoare totală de 2,83 milioane euro, în timp ce alte 7 proiecte, cu valoarea totală de circa 10,4 milioane euro, se află în faza de evaluare.

Instrucţiunea AM POR nr. 108/2013 prevede ca etapa de vizită la faţa locului se va desfăşura concomitent cu etapa de verificare a conformităţii proiectului tehnic şi, în cazul în care se constată necesitatea revizuirii unor secţiuni din cererea de finanţare, Organismul Intermediar va notifica solicitantul cu privire la acest aspect, iar documentele respective vor fi preluate.

Completările solicitate în timpul etapei de vizită la faţa locului vor fi trimise nu mai tarziu de 24 octombrie, în caz contrar, solicitantul va fi exclus din procesul de evaluare, selecţie şi contractare. În cazul în care etapa de vizită la faţa locului nu se poate organiza înainte de data de 4 octombrie, solicitantul va pierde dreptul la finanţare. Totodată, începând cu data de 16 septembrie, termenul de depunere a unei contestaţii de către beneficiarii nemulţumiţi de rezultatul procesului de selecţie, scade la 15 zile calendaristice, termen calculat de la data primirii notificării de respingere din partea Ol.

Pentru DMI 4.3, în cazul în care proiectele din lista de rezervă ce se încadrează în limita a 110% din alocarea regională (actualizat cu economiile de la: contractele finalizate, debite stabilite de AMPOR pentru proiectele în implementare şi contractele reziliate situaţie calculată la data prezentei instrucţiuni), se va realiza inclusiv etapa de vizită la faţa locului, pe răspunderea solicitantului, pentru eventuale disponibilizări de fonduri.

Ultima documentaţie aferentă unui contract de finanţare căruia i se aplică prevederile Instrucţiunii AMPOR nr. 108/2013 se va transmite la Autoritatea de Management până cel târziu la data de 31 octombrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax