Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | ADR Centru: Discuții privind viziunea de dezvoltare a Regiunii Centru, la Hotel Parc din Alba Iulia

Publicat

Reprezentanții autorităților publice locale, ai mediului de afaceri și ai societății civile din Regiunea Centru s-au întâlnit azi la Hotel Parc din Alba Iulia pentru a discuta despre domeniile care au nevoie de finanțare, în concordanță cu direcțiile următoarei perioade de programare financiară a fondurilor Uniunii Europene. Întâlnirea de lucru a fost organizată de către ADR Centru pentru elaborarea Strategiei regionale de dezvoltare a Regiunii Centru în perioada 2014-2020.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de coordonator al Comitetului Regional de Planificare (CRP) ”Centru”, a organizat la Alba Iulia, în data de 15 mai 2013, o întâlnire a membrilor CRP ”Centru”, pentru a transmite informațiile privind activitățile de pregătire a Regiunii Centru pentru noua perioada de programare 2014-2020. Peste 40 de persoane participante la reuniune au dezbătut stadiul elaborării Strategiei regionale de dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 și despre graficul de activități ce urmează a fi desfășurate de CRP „Centru”.

La sfârșitul anului 2012 ADR Centru a pregătit un prim draft al strategiei regionale, care a fost pus în dezbatere publică la începutul anului 2013 și pe baza căruia s-au purtat discuții și au avut loc întâlniri pe tema dezvoltării și prioritizării portofoliului regional de proiecte. Acest portofoliu este de fapt o bază de date cu proiecte care să facă parte din portofoliul regional pentru perioada 2014-2020. La reuniunea CRP Centru de la Alba Iulia s-a convenit organizarea de către ADR Centru a unor runde de întâlniri cu grupurile de lucru judeţene şi grupurile tematice stabilite la nivel regional. Aceste întâlniri sunt incluse în calendarul stabilit la nivel regional pentru pregătirea PDR Centru 2014-2020 și vor include dezbateri cu reprezentanții Consiliilor județene de la nivelul fiecărui judeţ, pentru a se analiza modalitatea de dezvoltare și prioritizare a proiectelor din portofoliul regional. Acest aspect este important pentru stabilirea unor proiecte prioritare la nivelul fiecărui judeţ. După aceste întâlniri de lucru, membrii CRP Centru se vor reuni din nou pentru armonizarea punctelor de vedere ale celor șase județe.

„Comitetului Regional de Planificare Centru este forul partenerial principal de la nivel regional pentru elaborarea PDR și are rolul de a aviza documentele de planificare elaborate la acest nivel, pe care le supune apoi pentru aprobare Consiliului pentru Dezvoltare Regională. La această întâlnire am avizat analiza socio-economică și analiza SWOT regională, care reprezintă prima secțiune a PDR. Astfel, am adus în atenția participanților aspecte concrete reieșite în urma elaborării mai multor studii tematice, care pot fi descărcate de pe site-ul nostru. Urmează să discutăm punctual cu reprezentanții fiecărui județ și ai fiecărui grup tematic, iar ulterior să pregătim un portofoliu solid de proiecte, care să se plieze pe viitoarele Programe Operaționale. Practic noi colectăm informații, idei de proiecte, le prioritizăm și le propunem pentru finanțare în viitoarea perioadă de finanțare, prin noile programe operaționale, care vor aloca fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltare regională”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Reuniunea membrilor CRP Centru din 15 mai a continuat în data de 16 mai 2013, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, cu reuniunea Grupului de lucru al județului Alba. Calendarul celorlalte întâlniri prevăzute la nivel regional, precum și la nivelul fiecărui județ, dar și prezentările susținute în cadrul acestora, se regăsesc pe site-ul www.regio-adrcentru.ro, Secțiunea Programare 2014-2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax