Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ADR Centru, la primul workshop internaţional DIFASS: Practici privind mecanismele de acordare a microcreditelor în Europa

Publicat

ADR Centru a participat la primul workshop internaţional organizat în cadrul proiectului DIFASS, pentru a identifica soluţii în creditarea microîntreprinderilor şi a firmelor mici, dar şi pentru a prezenta soluţiile de accesare a microcreditelor, implementate la nivel regional. Atelierul s-a desfăşurat în luna septembrie, la Talinn, Estonia.

Primul workshop internaţional organizat în cadrul proiectului DIFASS – „Development of interregional financial assistance to SMEs and of non-grant instruments, organizat în Estonia, la Tallinn, a vizat prezentarea unor bune practici privind mecanismele de acordare a microcreditelor în Europa.

Au discutat despre microcredite peste 40 de invitati din Europa. Proiectul DIFASS este implementat de ADR Centru de la începutul anului 2012, într-un consorţiu format din 26 de parteneri internaţionali. Obiectivul principal al acestuia este de a contribui la îmbunătăţirea eficienţei politicilor regionale pentru internaţionalizarea activităţii IMM-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare. Proiectul este finantat prin Programul INTERREG IVC, al cărui obiectiv general este de a îmbunătăţi eficienţa politicilor şi a instrumentelor regionale. INTERREG IVC oferă finanţare pentru cooperarea interregională la nivelul Europei, este implementat în cadrul obiectivului „cooperare teritorială a Comunităţii Europene” şi este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

“În cadrul workshopului au fost prezentate o serie de bune practici constând în modalităţi de gestionare şi implementare a microcreditelor în diferite regiuni din ţări precum Estonia, Lituania, Suedia, Ungaria, Italia şi România. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a participat la acest workshop cu prezentarea unei bune practici privind microcreditele acordate de Opportunity Microcredit România IFN S.A. în Regiunea Centru. Prin acordarea de microcredite, această societate urmăreşte încurajarea spiritului antreprenorial şi sprijinirea întreprinderilor mici şi micro care desfăşoară activitate de producţie, prestări servicii, comerţ şi agricultură. Pentru ca aceste microcredite să devina mai accesibile grupurilor de persoane care nu au cunoştinţe în domeniul financiar şi care au acces limitat la tehnologie, au fost simplificate atât cererea de împrumut, cât şi procesul de aprobare”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Ultimele noutăţi privind schemele de sprijin pentru finanţarea IMM-urilor sunt disponibile pe site-ul proiectului: www.difass.eu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax