Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: Oportunități de dezvoltare a mediului de afaceri românesc cu parteneri de afaceri din Austria


Publicat

Oamenii de afaceri din județul Alba, alături de reprezentanții Consiliului Județean Alba și ai Primăriei municipiul Alba Iulia, s-au întâlnit joi, 20 mai, cu o delegație de oameni de afaceri din Austria, în cadrul unui important eveniment de cooperare economică, organizat de Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

Peste 35 de persoane au luat parte la discuțiile față în față la prima misiune austriacă în Regiunea Centru. Autoritățile au prezentat facilitățile de dezvoltare pe care le pun la dispoziția partenerilor austrieci, iar managerii firmelor din județ au vorbit despre soluțiile pe care le aplică în domeniile lor economice de activitate, cu scopul de a le multiplica sau a găsi alte soluții complementare din partea austriacă.

Misiunea economică a vizat domeniul infrastructurii, mai specific asupra tehnologiilor cu aplicabilitate în infrastructura rutieră, asupra tehnologiilor urbane și al proiectelor derulate pe aeroporturi. Scopul evenimentului a fost de a stabilii contacte între oamenii de afaceri români și austrieci și de a stabili puncte de contact pentru demararea unor viitoare relații de afaceri. Discuțiile derulate au dus la conturarea unei imagini de ansamblu asupra oportunităților românești în special din Regiunea Centru, a mediului de afaceri și provocărilor acestui sector din România și de a facilita acestora încheierea de noi parteneriate cu firmele locale.

”La nivelul Regiunii Centru activează mai multe firme cu capital austriac, care au avut o cifră de afaceri de peste un miliard euro și unde lucrează mai mult de 11.000 de oameni. Suntem consecvenți misiunii noastre, a ADR Centru, de a contribui activ la dezvoltarea durabilă, echitabilă și inteligentă a Regiunii Centru – respectiv a județelor Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, de aceea susținem toate demersurile pentru impulsionarea și diversificarea investițiilor din sectorul privat, precum și cooperarea internațională în domeniul afacerilor. În acest sens, înainte de pandemie, în 2019, am organizat un eveniment de promovare a mediului de afaceri și a Regiunii Centru la Ambasada Germaniei din Berlin și am participat la Târgul internațional pentru imobiliare și investiții din Munchen. Sperăm ca, pe măsură ce restricțiile se relaxează, să continuăm organizarea, participarea sau colaborarea la acest tip de evenimente, care pot reprezenta pentru oamenii de afaceri și autoritățile publice o șansă de atragere a unor noi parteneri, un pas în plus către dezvoltare”, a declarat Simion Crețu director general ADR Centru.

Din delegația austriacă au făcut parte, ofertanți de sisteme pentru creșterea siguranței circulației traficului rutier și pe calea ferată (firmele EBE Solutions și Gmundner Fertigteile), dezvoltatori de proiecte din domeniul protecției mediului și al tehnologiei urbane (firma ComPlusUltra și Institutul austriac de cercetare în tehnologie, AIT Austrian Institute), tehnologii pentru construcția și iluminarea clădirilor (firma Berger), soluții de înaltă eficiență energetică pentru transmiterea căldurii și a agentului termic (firmele Klinger Fluid Control și Ingrid Blecha) și, nu în ultimul rând, ofertanți de sisteme de securitate pentru aeroporturi și soluții împotriva incendiilor (firmele Dynell și Rosenbauer International).

Din delegația Regiunii Centru au făcut parte reprezentații primăriilor Sighișoara, Cugir, Sebeș, Abrud, Luduș, ai parcului industrial din Cugir, ai Aeroportului Târgu Mureș, precum și oameni de afaceri sau asociații cu activitate în domeniul construcțiilor, eficiență energetică, securitate în domeniul transportului aerian, surse de căldură și climatizare, securitate clădiri și anti-incendiu, soluții pentru ape uzate și investiții în domeniul rutier.

Context:

Itinerarul evenimentului de cooperare între firmele austriece și cele românești, a cuprins evenimente similare la București, Brașov, Sibiu și Alba, în perioada 17-20 mai 2021. Este prima dată, când o misiune economică de acest gest vizitează trei județe și trei orașe din Regiunea Centru pentru prezentarea oportunităților de cooperarea bilaterală și pentru dezvoltarea investițiilor.

Misiunea economică programată a se desfășura în luna mai 2021 la București și în Regiunea Centru, vine ca urmare a faptului că mai multe companii austriece active în domeniul infrastructurii, respectiv al tehnologiei din infrastructura rutieră, al tehnologiilor urbane („Smart Cities”), al proiectelor derulate pe aeroporturi („Smart Airports”) sunt interesate de posibilitățile de colaborare, de derulare a unor proiecte comune cu firmele locale și de investiții în domeniile infrastructurii rutiere & tehnologie urbană etc. Astfel, la invitația Ambasadei Austriei și cu sprijinul autorităților publice locale, beneficiind inclusiv de susținerea ADR Centru, investitorii austrieci au avut întâlniri de lucru cu administrația și cu firmele din orașele București, Brașov, Sibiu și Alba Iulia.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Dotări și echipamente de peste 150.000 de lei pentru Centrul social din Zlatna, amenajat în fosta clădire a Primăriei

Publicat

Administrația locală din Zlatna achiziționează dotări medicale, mobilier, echipamente electrice, electronice și electrocasnice pentru Centrul social amenajat în fosta clădire a Primăriei. Valoarea totală este estimată la peste 150.000 de lei. 

Primăria Zlatna a lansat pe 17 iunie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de dotări pentru obiectivul de investiții „Amenajare clădire centre sociale fără cazare pentru persoane vârstnice, oraș Zlatna”.

Valoarea totală estimată este de 154.341,2 lei, fără TVA. 

Primăria orașului Zlatna a obținut finanțare prin POR pentru reabilitarea și dotarea clădirii situată în Zlatna, strada Calea Moților, nr. 12, care va avea funcțiunea de centre sociale fără cazare pentru persoane vârstnice.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pe raza orașului Zlatna, prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii în vederea înființării de noi centre sociale.

Citește și Viața merge înainte: Fosta clădire a Primăriei din Zlatna, transformată în centru social pentru vârstnici. Ce funcțiuni va avea

Astfel, urmează să fie achiziționate:

  • dotări medicale – canapele consultație, dulapuri medicale, masă pentru masaj, bicicletă cardio, bandă de alergare, aparat fizioterapie cu laser și ultrasunet, aparat electroterapie, pedalier de recuperare, etc.
  • dotări electrice, electronice și electrocasnice – notebook-uri, multifuncțională laser, monitor led, televizor led, videoproiector, ecran proiecție, mașină de spălat vase, plită electrică, cuptor cu microunde, toaster, robot de bucătărie, aparat cafea/ceai, frigider, mașină de spălat rufe, uscător rufe, etc.
  • dotări mobilier – scaune, birouri, bancă de așteptare, dulapuri, rafturi cărți, etajere, canapea, seturi masă cu 4 sau 6 scaune, dulapuri vitrine, etc.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Sebeș, amendat cu 1.000 de lei pentru că nu a respectat carantina. Controale ale polițiștilor din Alba

Publicat

Polițiștii din Sebeș au depistat un tânăr de 20 de ani, din municipiu, care nu a respectat măsura carantinării și a părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle, pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din străinătate.

Față de tânăr, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

”Amintim faptul că purtarea măștii de protecție este, în continuare, obligatorie în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spațiile comerciale, precum și în spațiile publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transport în comun” au transmis reprezentanții IPJ Alba.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 176 de persoane aflate în carantină, 37 aflate în izolare și au fost organizate 11 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 262 de persoane.

Alte 62 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 15 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 48 de terase, restaurante, fastfood-uri și 48 de mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport în comun.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO VIDEO ȘTIREA TA: Cum ridică ”Polaris”, gunoiul de la Alba Iulia. Au luat doar din tomberoane, au lăsat ce era pe lângă ele

Publicat

Firma de salubritate din Alba Iulia, ”Polaris”, ridică doar gunoiul aflat în tomberoane, nu și pe cel din jurul lor, a transmis un cititor Alba24. 

S-a întâmplat sâmbătă la containerele de lângă cinematograful Columna din centrul orașului, însă nu doar acolo.

”Cam așa ridică Polaris gunoiul la Alba Iulia: în bătaie de joc. În jurul orei 15.00, a venit mașina de gunoi și a ridicat doar gunoiul care era în containere.

Ce era aruncat pe lângă, din cauza faptului că tomberoanele erau pline, nu au ridicat.

Mai mult de atât, nu au strâns nici ce au scăpat din tomberoane în timp ce încărcau gunoiul” a spus cititorul Alba24.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș, care și-ar fi bătut soția. Nu are voie să se apropie de ea timp de 5 zile

Publicat

Polițiștii din Teiuș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

La data de 18 iunie 2021, polițiștii din Teiuș au fost sesizați, prin plângere, de către o tânără de 27 de ani, din oraș, cu privire la faptul că, în seara zilei de 26 mai 2021, ar fi fost agresată de soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 32 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile și i-au interzis să se apropie de femeie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate