Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru organizează Crosul Europei: 15 noiembrie-15 decembrie 2021. Sănătate și libertate, cu o tură în natură

Publicat

EUROPE DIRECT Regiunea Centru, alături de structura gazdă – Agenția pentru Dezvoltare Regională CENTRU – invită cetățenii și elevii din Regiunea Centru la o tură de alergare sau o plimbare în natură, pentru sănătate și libertate, respectând condițiile din această perioadă a pandemiei.

De mai bine de un an și jumătate, Crosul Europei a fost oprit de boala care a bulversat întreaga societate, dar spiritul nostru trebuie să învingă și natura este cel mai bun loc unde ne putem reîncărca, moral și fizic.

De aceea, Crosul Europei va fi altfel în 2021, fiind desfășurat atât clasic, prin participarea elevilor din șase unități școlare din cele șase județe ale Regiunii Centru, cât și virtual, prin înscrierea online a cetățenilor care doresc să alerge sau să facă o simplă plimbare în natură.

Toți cei care finalizează înscrierea vor obține un kit de înscriere, iar cele mai bune rezultate vor fi recompensate cu obiecte promoționale.

”În urmă cu un an am fost obligați să amânăm Crosul Europei, așa cum s-au amânat sau anulat toate competițiile și evenimentele de mare anvergură, deoarece lupta cu pandemia era inegală.

În acest an, avem deja cu toții o armă, care se numește vaccin și am transmis tuturor cetățenilor din Regiunea Centru că noi nu vom opri Crosul Europei.

Acest eveniment a avut un mare succes în 2019, iar acum în 2021, trebuie să arătăm solidaritate, dar și voința de a depăși condițiile critice.

De aceea, în această perioadă plină de restricții, vom organiza un eveniment altfel, desfășurat parțial în format fizic, acolo unde se poate, dar primim și înregistrări video ale celor care au făcut mișcare.

Pornind de la tema principală a activității ce se concentrează pe prioritatea europeană – Pactul Verde European pentru protejarea mediului înconjurător, activitățile propuse de echipa Europe Direct transmit fiecărui cetățean mesajul: ”susțin un mediu mai curat”.

Vom completa Crosul Europei cu o suită de discuții cu cetățenii pe teme de mediu, pe care le vom desfășura online la nivelul fiecărui județ din regiune, vorbind despre proiecte publice sau individuale, finanțările existente sau ce nevoi sunt, acțiuni în care ne putem implica împreună pentru a susține un mediu mai curat, deoarece calitatea mediului înconjurător are o influență directă asupra sănătății noastre fizice și morale”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Numărul de participanți estimat este de aproximativ 400 de persoane, inclusiv elevii de la școli și licee din întreaga Regiune Centru.

Participanții se pot înscrie fizic sau online şi evenimentul CROSUL EUROPEI 2021 are drept scop încurajarea practicării unui stil de viață sănătos, a implicării comunitare în protejarea unui mediu mai curat, activități ce susțin prioritatea europeană ”Pactul Verde European” și importanța protecției mediului înconjurător.

Singuri sau alături de prieteni, prin parcuri, zone verzi sau la o plimbare, cetățenii sunt invitați să se bucure de ”Sănătate, liberate, cu o tură în natură!” – sloganul de anul acesta al Crosului.

În cadrul Regulamentului acestui eveniment – disponibil pe pagina web www-europedirect-adrcentru.ro, participanții la forma virtuală a întrecerii trebuie să-și descarce și să-și pornească aplicația de fitness, iar după ce au realizat target-ul sportiv, să transmită înregistrarea activității către EUROPE DIRECT Regiunea Centru.

Modul de desfășurare al Crosului Europei 2021

Înscrierile se deschid în data de 15 noiembrie 2021.

Evenimentul se va desfășura în două moduri: cros clasic sau cros virtual.

CROS CLASIC: prin participarea unităților de învățământ selectate în funcție de posibilitatea desfășurării cursurilor cu prezență la școală. În cadrul acestora vor participa un număr maxim de 50 de elevi și cadre didactice.

Cei înscriși la această acțiune sportivă vor alerga cel puțin 1.000 m. Toți participanții vor primi din partea organizatorului un kit de materiale de înscriere (tricou, sacoșă, blocnotes și pix) iar primii trei finaliști vor primi medalii și câte un card/voucher valoric de 100 lei.

În cazul în care este posibil, vor participa și reprezentanți din partea organizatorului, persoane care dețin Certificatul Verde European, care vor coordona organizarea activității, vor face poze alergătorilor, vor distribui materiale informative și vor premia finaliștii.

Numărul maxim de locuri disponibile: 300 (50/județ).

CROS VIRTUAL: prin participarea cetățenilor din Regiunea Centru, care se înscriu online la această activitate și care utilizează o aplicație de fitness care le înregistrează activitatea sportivă, exclusiv în afara locuinței.

Locuri disponibile: 100 la nivel regional.

Înscrierea și startul pot fi făcute oricând în intervalul 15 noiembrie (9:00) – 15 decembrie (23:59) 2021

Traseul va fi ales de fiecare participant în parte

Distanța minimă parcursă trebuie să fie de 2 km.

Activitatea ta trebuie să fie efectuată și salvată într-o singură sesiune, fără pauză și repornire. Distanțele nu se cumulează.

Vârsta minimă: 12 ani împliniți la data de 20 noiembrie 2021.

Nu sunt permise mai multe alergări per persoană înscrisă.

Persoanele din cadrul echipei Europe Direct Regiunea Centru nu pot participa la această activitate.

În ambele cazuri se vor respecta restricțiile impuse de pandemia COVID-19!

Participarea virtuală se va realiza prin următorii pași:

1. Înscrierea în formularul online publicat de organizator: https://forms.gle/awHztDX9EXMAUaKQ9  / https://tinyurl.com/3abfuw74

2. Deschidere aplicație fitness și alergare sau mers alert, pe distanța dorită de participant.

3. Înregistrarea datelor de concurs: Fiecare participant va trebui să trimită informații din aplicația fitness privind distanța parcursă, data, timpul, precum și o dovadă a activității sportive.

Dovada poate consta în imagine sau link-ul către un site web care conține detalii despre activitatea dvs. de alergare înregistrată, inclusiv data, ora, distanța, ritmul, etc. Trebuie să vă asigurați că dovada poate fi vizualizată de către organizator. Înregistrările manuale fără nicio dovadă de date, care nu sunt înregistrate folosind nicio aplicație mobilă sau dispozitiv GPS, nu vor fi luate în considerare.

4. Transmiterea pachetului de informații despre activitate (sumar de alergare/pași, distanța parcursă, harta activității sportive, cel puțin 2 imagini foto ale alergătorului pe traseu sau un scurt video. Informațiile se vor transmite pe e-mail europedirect@adrcentru.ro. Titlu e-mail – ”Înscriere Cros, … (numele persoanei)”.

5. Pentru pasul final de înscriere se va trimite o imagine cu alergătorul înscris și cartea de identitate, ținută în așa fel încât să fie vizibile adresa, imaginea și numele titularului, informații care trebuie să coincidă cu datele participantului înscris. În cazul alergătorilor sub 14 ani, unul dintre părinți va putea realiza imaginea cu cartea de identitate, alături de copil, pentru finalizarea înscrierii.

KIT ÎNSCRIERE ȘI PREMII:

Toți participanții la Crosul Europei vor primi un kit de înscriere. Acesta constă în tricou de alergare, sacoșă textilă, blocnotes cu pix.

Se acordă 12 vouchere/carduri de 150 lei celor mai bune rezultate obținute, raportat la timpul obținut și distanța parcursă.

Voucherele pot fi electronice sau tip card cadou, cu posibilitate de a le valorifica într-o rețea de magazine fizice sau online și cu o valabilitate de cel puțin un an.

Pentru școli se vor acorda câte 3 vouchere sau carduri/unitate de învățământ a câte 100 lei fiecare.

Participanții la crosul virtual vor primi un materiale promoționale după finalizarea evenimentului.

Pentru Crosul virtual, kitul va fi livrat în termen de maxim o lună de zile de la eveniment. Acesta se va ridica de la sediile birourilor regionale din cele șase județe ale Regiunii Centru, de către participanții înscriși nominal la Cros, conform adresei menționate în formular.

Adresele birourilor regionale se pot consulta în subsolul paginii web: https://www.adrcentru.ro/adr-centru-echipa/. La cerere, acestea se pot livra prin curier cu plata la livrare.

Regulamentul Crosului Europei 2021 trebuie să fie cunoscut de toți cei ce doresc să participe, pentru a cunoaște, a-și asuma și respecta termenii și condițiile de participare. El poate fi consultat AICI sau pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

AIUD

Unde a fost găsit un tânăr din Aiud care s-a urcat beat la volan. Ce a indicat etilotestul și ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un tânăr din Aiud a fost descoperit de oamenii legii, în noaptea de 27 noiembrie, în șanțul de colectare a apei pluviale de pe strada Gorunului din Aiud. Când au început să vorbească cu el, polițiștii și-au dat seama că era sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult de atât, aceasta nu era singura problemă. 

Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 22,30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Aiud, în timp ce acționau împreună cu polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, pe strada Gorunului din Aiud, au identificat un autoturism, aflat în afara părții carosabile, în șanțul de colectare a apei pluviale.

La volanul acestuia se afla un tânăr de 23 de ani, din Aiud, care emana miros de alcool.

În urma testării acestuia, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,21 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În plus, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Scandal într-o familie din Alba Iulia: Ce a urmat după ce o femeie a sunat la 112 și a spus că este agresată de concubin

Publicat

politie noaptea

O femeie din Alba Iulia a sunat la 112, duminică, 27 noiembrie și a spus că este agresată de către bărbatul cu care își împarte viața. La fața locului s-au deplasat oamenii legii care au observat că cele sesizate de femeie sunt adevărate și au luat măsuri. 

Potrivit IPJ Alba,  în jurul orei 17,30, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că într-o familie din Alba Iulia are loc un scandal.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului, a rezultat că, pe fondul geloziei, un bărbat de 54 de ani și-ar fi agresat concubina.

În urma evaluării riscului, a rezultat că se impune emiterea ordinului de protecție provizoriu, iar bărbatul a fost îndepărtat, deîndată, din locuința comună.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

A condus o mașină cu autorizația provizorie de circulație expirată. Tânăr din comuna Câlnic, cercetat de polițiști

Publicat

Un tânăr de 19 ani din comuna Câlnic este cercetat de polițiștii din Alba după ce a fost prins la volanul unei mașini care avea autorizația provizorie de circulație expirată. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 27 noiembrie 2022, în jurul orei 16,00, polițiștii rutieri din Sebeș, în timp ce acționau pe strada Drumul Sibiului din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Câlnic, județul Alba.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autorizația provizorie de circulație a autoturismului era expirată din data de 2 octombrie 2022.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Frecvența dublată de colectare a deșeurilor reziduale și triplată a celor reciclabile, la Alba Iulia. Ce spune compania RER Vest

Publicat

Asocierea RER Vest – RETIM a dublat frecvența de colectare pentru deșeurile reziduale și a triplat-o pentru deșeurile reciclabile din plastic și metal, cât și pentru hârtie și carton din platformele de colectare rezidențiale din Alba Iulia.

De asemenea compania solicită autorităților să aplice prevederile legale împotriva celor ce depozitează ilegal deșeurile.

A fost dublată frecvența de colectare pentru deșeurile reziduale din zonele de blocuri din Alba Iulia, ajungând la șase ridicări pe săptămână și a triplat-o pentru deșeurile din plastic și metal, cât și pentru hârtie și carton, au transmis reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.

În contractul de delegare a fost stabilită o frecvență de doar trei ori pe săptămână pentru rezidual în zonele de blocuri și o singură dată pe săptămână pentru deșeurile reciclabile din plastic și metal, hârtie și carton.

Necesarul de platforme a fost dimensionat doar pentru nevoile populației, în condițiile respectării regulilor de colectare separată și a celor de depozitare în recipiente (pliere sau strivire a deșeurilor reciclabile). Conținutul containerelor pentru ambalajele din sticlă este ridicat o dată la două săptămâni.

De asemenea, A fost implementat un sistem de colectare al deșeurilor la standarde europene, ce se bazează pe separarea deșeurilor de către populație, direct de la sursă, urmată de depozitarea în recipientele dedicate. Accesul la insulele de colectare din zonele rezidențiale se face pe bază de cartelă, iar spațiile sunt dedicate exclusiv pentru deservirea persoanelor fizice.

Compania cere autorităților publice să verifice agenții economici

Asocierea RER Vest – RETIM solicită public intervenția autorităților pentru verificarea agenților economici din Alba Iulia care își desfășoară activitatea fără să dețină un contract de salubrizare în vigoare sau în baza unuia în care au subdimensionat cantitățile de deșeuri contractate.

În plus, solicită și monitorizarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri și aplicarea sancțiunilor prevăzute în OUG. 92/2021, respectiv „amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul încălcării dispozițiilor art. 20 alin. (3)”.

Este în funcțiune un sistem de supraveghere al mașinilor de colectare și de monitorizare al platformelor, urmărind în timp real activitatea șoferilor de pe traseu.

În zona rezidențială din proximitatea școlii „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia sunt funcționale 3 insule de colectare, urmând ca în viitorul apropiat, primăria Alba Iulia să mai autorizeze încă două insule subterane pentru colectarea separată a deșeurilor.

Asocierea asigură cetățenii din Alba Iulia de întreaga colaborare și face un apel public către aceștia pentru a contribui la menținerea platformelor curate, printr-un proces de colectare separată, direct de la sursă, prin sortarea deșeurilor, golirea și clătirea lor, plierea sau turtirea, înainte de a le depozita în: recipientele verzi – pentru ambalajele din sticlă; recipientele galbene – pentru ambalajele din plastic și metal; recipientele albastre – pentru deșeurile din hârtie și carton și recipientele negre – pentru deșeurile reziduale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax