Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: Peste 40 de membri ai Comitetului Regional de Planificare Centru s-au întâlnit la Alba Iulia. S-a avizat Strategia de Specializare a Regiunii Centru

Publicat

PrezidiuReprezentanții autorităților publice locale, ai mediului de afaceri și ai societății civile din Regiunea Centru au avizat miercuri la Alba Iulia, Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru. Peste 40 de membri ai Comitetului Regional de Planificare Centru au analizat direcţiile de dezvoltare a economică ale Regiunii Centru pentru 2014-2020 și nevoile de finanțare necesare pentru a crea un pol de excelență regională la nivel național.

Întâlnirea de lucru a mai supus atenției celor prezenți, corelarea tuturor proiectelor de la nivelul Regiunii Centru finanțate prin fonduri europene, precum și stabilirea unui mecanism de monitorizare a Planului de Dezvoltare Regională 2014-2020.

Elaborarea Strategiei de Specializare Inteligentă a avut ca scop identificarea caracteristicilor unice de la nivelul Regiunii Centru și evidenţierea avantajelor competitive regionale la nivel național și european, dar și cooptarea unor parteneri interesați pentru colaborare, precum și identificarea de resurse financiare care să susțină dezvoltarea economică și socială a regiunii.

„La nivel regional, Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru a fost realizată printr-un puternic parteneriat care a adus împreună reprezentanți ai universităților, ai sectorului de cercetare-dezvoltare, ai mediului de afaceri și organizațiilor de sprijinire a afacerilor, autorități locale și ONG-uri interesate, sub coordonarea ADR Centru”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Strategia de Specializare a Regiunii Centru este structurată pe 5 direcții strategice ce cuprind 19 priorități și 63 măsuri. Cele 5 direcții ale Strategiei sunt construirea unei culturi economice a inovării, cercetarea în sprijinul afacerilor regionale, domenii de excelență pentru o dezvoltare inteligentă, competențe profesionale pentru o economie bazată pe cunoaștere și cooperare interregională la nivel european.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax