Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ADR Centru: Seminar pentru identificarea soluţiilor în implementarea proiectelor Regio

Publicat

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru organizează în data de 7 aprilie 2011 un seminar ce are ca scop identificarea problemelor şi soluţiilor pentru implementare proiectelor contractate în Regiunea Centru, în cadrul Programului Operaţional Regional Regio 2007-2013.

Invitaţi ai evenimentului sunt toţi beneficiarii sau viitorii beneficiari ai programului, iar în cadrul semminarului vor fi discutate punctual aspecte referitoare la elaborarea cererilor de rambursare, planificarea activităţilor proiectelor, stabilirea calendarului de activităţi şi de rambursare, pregătirea rapoartelor de progres, aspecte contractuale (modificarea contractelor prin notificare, acte adiţionale), discutarea noilor instrucţiuni legate de implementarea proiectelor şi prezentarea unor măsuri luate la nivel naţional pentru sprijinirea implementării proiectelor.

Manifestarea de la Alba Iulia este conexată cu conferinţa de lansare a proiectului “Creşterea capacităţii personalului din administraţia publică locală şi judeţeană de a furniza servicii publice de calitate şi de a contribui la dezvoltarea durabilă a Regiunii Centru”, coordonat de către ADR Centru, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba. Prin acest proiect se vizează întărirea capacităţii instituţionale a autorităţilor administraţiei publice locale şi judetene din Regiunea Centru şi a structurilor lor asociative de a dezvolta politici şi programe de dezvoltare, de a accesa fonduri de tip structural şi de a iniţia proiecte viabile, finanţate de Uniunea Europeană, în interes propriu şi comunitar.

Seminarul organizat acum face legătura între rezolvarea cu succes a posibilelor probleme întâlnite în proiectele finanţate de programul REGIO şi personalul care se preocupă de implementarea acestor iniţiative. Dorim ca specialiştii din administraţie să beneficieze nu numai de informaţii complete şi prompt acordate, ci şi de cursuri de perfecţionare în domenii cum sunt managementul proiectelor, achiziţiile publice şi director de program. De aceea am iniţiat un nou proiect, centrat asupra dezvoltării competenţelor şi creşterii performanţelor personalului din cadrul administraţiei publice locale şi judetene din cele şase judeţe componente ale Regiunii Centru. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect vor fi 360 de persoane, funcţionari publici şi personal contractual, din administraţia publică locală şi judeţeană din regiune, care vor putea astfel să pregătească şi să implementeze cu succes proiecte finanţate din surse publice ale Uniunii Europene”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Seminarul va avea loc în Sala de Conferinţe a Hotelului „Parc” de la ora 9.30.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax