Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: Seminarii de informare în Alba şi alte cinci judeţe, pentru beneficiarii fondurilor europene. Detalii despre reglementări în implementarea proiectelor

Publicat

Șase seminarii vor fi organizate de către ADR Centru în următoarea perioadă, la nivelul Regiunii Centru, pentru informarea potențialilor beneficiari de fonduri europene, referitor la noile reglementări aplicabile în implementarea proiectelor, precum și viitoarele oportunități de finanțare nerambursabilă. Seminariile se desfăşoară în perioada 24 martie – 11 aprilie, câte unul la nivelul fiecărui județ al Regiunii Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Cei prezenți la întâlniri sunt beneficiarii şi potenţialii beneficiari ai Programului Operaţional Regional de la nivelul Regiunii Centru, reprezentanți ai autorităţilor publice locale, firme, fundaţii, asociaţii, instituții. Scopul acestor seminarii este de a îmbunătăţi procesul de accesare, implementare şi absorbţie a fondurilor disponibile prin Programul Operaţional Regional la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru. Întâlnirile cu beneficiarii și potențialii beneficiari vor fi structurate pe 2 părți. În prima parte a programului, prezentările se vor axa pe aspectele legate de implementarea proiectelor în cadrul POR 2007-2013, pe definitivarea contractării proiectelor depuse în cadrul programului la nivel regional, dar și pe noutățile referitoare la relansarea și derularea noilor apeluri pentru DMI 2.1 și DMI 3.4. A doua parte a întâlnirilor va viza procesul de planificare și programare pentru perioada 2014-2020, precum și dezvoltarea portofoliului de proiecte regional.

„Anul 2014 este un an important în accesarea, implementarea și absorbția fondurilor POR 2007-2013, având în vedere necesitatea accelerării absorbției fondurilor disponibile și accesarea cât mai curând și corect a noilor fonduri nerambursabile. În această perioadă noi, toți cei ce suntem implicați în gestionarea fondurilor nerambursabile, lucrăm activ la finalizarea documentelor de planificare și programare pentru perioada 2014-2020. De aceea, în cadrul acestor întâlniri vom încerca să corelăm viitoarele finanțări europene pentru perioada 2014-2020, cu proiectele și fondurile derulate în perioada 2007-2013. Prin învățarea lecțiilor din perioada curentă de programare, vom încerca să facem pentru potențialii beneficiari de fonduri o trecere mai ușoară de la o perioadă de programare la alta, precum și o pregătire mai bună a acestora și a proiectelor lor,” a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Ca urmare a solicitărilor făcute la nivelul Regiunii Centru, s-a elaborat o bază de date cu proiecte care să facă parte din portofoliul regional pentru perioada 2014-2020. Având în vedere organizarea acestor seminarii locale, la nivelul fiecărui județ vor fi organizate și întâlniri cu promotorii de proiecte, pentru a vedea cum pot fi dezvoltate pentru a fi incluse în portofoliul regional de proiecte, precum şi stabilirea unor proiecte prioritare la nivelul fiecărui judeţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax