Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: Seminarii de informare POR 2014-2020, pentru pregătirea proiectelor IMM, a celor de eficienţă energetică a clădirilor şi reabilitare infrastructură socială

Publicat

Foto-sediu-ADR_Centru Beneficiarii potenţiali ai POR 2014-2020 au ocazia să participe la seminarii regionale de informare privind pregătirea proiectelor pentru IMM, pentru eficienţa energetică a clădirilor publice şi pentru reabilitarea infrastructurii sociale. Sunt organizate de ADR Centru, în perioada ianuarie – februarie, în şase oraşe din Regiunea Centru, inclusiv Alba Iulia.

Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Centru, în calitatea sa de Organism Intermediar pentru POR la nivelul Regiunii Centru, informează constant, prin seminarii regionale, potenţialii beneficiari ai apelurilor de proiecte POR despre publicarea Ghidurilor finale. Depunerea acestor proiecte va fi posibilă prin intermediul aplicaţiei electronice MySMIS.

La finalul lunii ianuarie şi în prima parte a lunii februarie vor fi organizate 10 seminarii pentru trei apeluri de proiecte.

Este vorba despre lansarea de catre AM POR a versiunilor finale ale Ghidurilor specifice pentru urmatoarele apeluri de proiecte:

POR/102/2/2, destinat IMM-urilor, din cadrul Priorităţii de Investiţii 2.2 „Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor” (lansat în data de 23.12.2016, depunerea de proiecte va fi posibilă începând cu data de 23.02.2017, ora 12.00).

POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI, destinat clădirilor publice, din cadrul Priorităţii de Investiţii 3.1 „Sprijinirea eficientei energetice, a gestionării inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor”, Operatiunea B „Cladiri publice” (lansat in data de 27.12.2016, depunerea de proiecte va fi posibila incepand cu data de 28.02.2017, ora 10:00).

P.O.R./8/8.1/8.3/A/1, destinat grupului vulnerabil persoane vârstnice, din cadrul Priorităţii de Investitii 8.1 „Investitiile in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreare, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de colectivitatile locale”, Obiectivul Specific 8.3 „Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale” (lansat in data de 27.12.2016, depunerea de proiecte va fi posibila incepand cu data de 28.02.2017, ora 12.00).

ADR Centru va pregăti potenţiali beneficiari ai acestor priorităţi de investitii de la nivelul Regiunii Centru, în vederea accesării cu succes a fondurilor disponibile prin aceste apeluri de proiecte.

Astfel, ADR Centru va organiza 10 seminarii de informare, în vederea aducerii la cunoştinţa publicului interesat a condiţiilor specifice de eligibilitate şi a aspectelor privind depunerea proiectelor si identitatea vizuală a acestora, prin colaborare cu Consiliile Judetene si alte organisme si entitati de la nivelul Regiunii Centru. F

iecare seminar de informare va cuprinde o prezentare generala a Programului Operational Regional 2014-2020, prezentarea conditiilor de finantare cuprinse in Ghidul specific pentru Prioritatea de Investitii respectiva, prezentarea generala a aplicatiei MySMIS, precum si prezentarea Manualului de Identitate Vizuala Regio 2014-2020 si implementarea activitatilor de informare si comunicare, pentru proiecte.

Tinand cont de structura grupului tinta a participantilor la seminariile dedicate Prioritatilor de Investitii pentru IMM-uri si pentru eficienta energetica a cladirilor publice, in cadrul acestor evenimente vor fi sustinute si prezentari referitoare la serviciile de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor si inovare oferite de ADR Centru ca membru al retelei Enterprise Europe Network; prezentari ale altor programe de finantare pentru IMM-uri, atat din fonduri europene nerambursabile, cat si din fonduri guvernamentale; precum si prezentari referitoare la modelele europene de valorificare a biomasei pentru producerea de energie; inclusiv evolutia politicilor din domeniul bioenergiei si elaborarea Planurilor de Actiune pentru Energie Durabila.

Seminariile vor avea loc în perioada 25 ianuarie – 15 februarie 2017, conform calendarului:

Localitate Data eveniment Prioritate de Investitii Judetele carora se adreseaza seminarul Locatia posibila
Alba Iulia 25 ianuarie 2017     2.2 – IMM-uri Alba Va fi anuntata ulterior
Alba Iulia 26 ianuarie 2017     PI 8.1 – persoane varstnice Toate judetele Regiunii Va fi anuntata ulterior
Alba Iulia 31 ianuarie 2017    3.1B – Cladiri publice Alba, Sibiu Va fi anuntata ulterior
Targu Mures 1 februarie 2017     3.1B – Cladiri publice Mures, Harghita Sala mare de Sedinte a Palatul administrativ Mures
Targu Mures 2 februarie 2017     2.2 – IMM-uri Mures Va fi anuntata ulterior
Brasov 7 februarie 2017     3.1B – Cladiri publice Brasov, Covasna Va fi anuntata ulterior
Brasov 8 februarie 2017     2.2 – IMM-uri Brasov Va fi anuntata ulterior
Sfantu Gheorghe 9 februarie 2017     2.2 – IMM-uri Covasna Sala mare de conferinte a CJ Covasna
Miercurea Ciuc 14 februarie 2017     2.2 – IMM-uri Harghita Va fi anuntata ulterior
Sibiu 15 februarie 2017     2.2 – IMM-uri Sibiu Va fi anuntata ulterior

 

 

 

 

Pe site-urile www.regio-adrcentru precum si www.adrcentru.ro cei interesati gasesc detalii privind inscrierile la evenimente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax