Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Adrian Bogdan și Mugurel Sârbu s-au cumințit după suspendarea conducerii PDL Sebeș. Vezi cum comentează cei doi decizia BPJ Alba

Publicat

Visul viceprimarului municipiului Sebeş, Adrian Bogdan de a fi candidat unic la Primărie la alegerile din 2012 a fost spulberat de decizia BPJ al Partidului Democrat Alba de suspendare a conducerii PDL Sebeş. După ce la sfârşitul lunii noiembrie acesta a fost validat de colegii din BPL Sebeş ca singurul candidat la această funcţie, vineri a fost informat că lista întocmită atunci a fost anulată.

Adrian Bogdan nu comentează decizia conducerii PDL Alba

Viceprimarul Adrian Bogdan şi-a pierdut prin această decizie şi funcţia de preşedinte al PDL Sebeş, dar ceea ce doreşte să îşi păstreze este diplomaţia. Întrebat cum comentează hotărârea conducerii PDL Alba, Bogdan a declarat că, în calitate de membru, nu este în măsură să o pună în discuţie: ” Nu comentez, aştept decizia Comisiei desemnate pentru soluţionarea acestei probleme. Sunt membru PDL şi de aceea nu pot să comentez. Am auzit discuţii, ipoteze dar ceea ce este clar este că s-a desemnat o Comisie şi un preşedinte care se va pronunţa asupra acestor aspecte. Vineri, în şedinţa BPL al PDL Sebeş s-a dat un termen de 10 zile pentru ca această Comisie să ofere un răspuns. În ceea ce priveşte lista cu candidaţii, nu vreau să spun încă nimic, decât după ce voi vedea rezultatele analizei”.

Reamintim că, BPJ al PDL Alba a mai decis numirea unui comitet de conducere care va analiza situaţia din interiorul organizaţiei până în 20 decembrie, după care vor fi propuse alte măsuri, inclusiv alegerea unei alte conduceri. Membrii acestui comitet sunt: Marin Başa, Nicolae Dobra, Gheorghe Iviniş, Radu Şerbănescu, Ionuţ Lupşe şi Cristina Lupu.

Mugurel Sârbu: „Decizia este una corectă”

Primarul Mugurel Sârbu a primit şi el din partea organizaţiei o mustrare pentru modul în care acesta a ales să facă publice dedesubturile scandalului din PDL Sebeş. Sârbu se află în prezent la Viena şi a declarat că nu doreşte să facă deocamdată comentarii, până când nu se va întoarce şi va putea vedea cu ochii lui decizia BPJ: „Pentru a-mi face o părere trebuie întâi să mă informez, dar ceea ce pot să spun este că, dacă s-a luat această decizie de suspendare a conducerii PDL Sebeş, înseamnă că e una corectă”.

Scandalul din PDL Sebeş a fost declanşat la sfârşitul lunii noiembrie, când, într-o şedinţă neanunţată a BPL Sebeş, viceprimarul Adrian Bogdan a fost validat, cu 18 voturi pentru, ca unic candidat la Primărie, pentru alegerile din 2012. La acestă şedinţă, Mugurel Sârbu nu a participat.

Vizavi de problema din organizaţia de la Sebeş, conducerea PDL Alba, prin vocea senatorului Alexandru Pereş, a declarat: „Biroul Permanent a analizat cu atenţie disfuncţionalităţile din activitatea organizaţiei PDL Sebeş. Desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor nu trebuie făcută pripit, ci respectând nişte criterii bine stabilite. Primează calităţile personale, morale şi profesionale, precum şi audienţa publică a celor care doresc să reprezinte partidul în cursa electorală. Evaluarea şi desemnarea candidaţilor nu este atributul organizaţiei locale, ci este responsabilitatea statutară a BP al PDL Alba. În acest proces nu încap orgolii, ambiţii fără acoperire sau interese care contravin Codului Etic al partidului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax