Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Adrian Năstase poate reveni în politică. Decizia instanței, prin care a fost reabilitat, a rămas definitivă

Publicat

Fostul premier Adrian Năstase are voie să revină în politică. Acesta a fost reabilitat, decizia instanței de fond, privitoare la cererea sa de reabilitare judecatorească, rămânând definitivă.

Fostul președinte al PSD poate să aleagă și să fie ales, în urma acestei decizii. Procurorii nu au mai contestat o hotărâre similară luată în primă instanță la Curtea Supremă. Năstase a fost condamnat definitiv în două dosare, în 2012 și 2014, la o pedeapsă totală de 4 ani și 6 luni de închisoare.

Adrian Năstase a fost eliberat condiționat pentru că întrunea toate condițiile legale, însă a rămas să curgă termenul pentru interdicțiile impuse ca urmare a condamnării sale – interdicția de a alege, sau de a fi ales, potrivit Digi24.

Într-o postare publicată pe blogul personal, Adrian Năstase a scris o postare în care a anunțat că a fost reabilitat:

  • ”Se încheie astfel o perioadă de 16 ani de suferințe și nedreptăți, pe care doresc să le las în urmă. Puterea de a ajunge la acest moment mi-au dat-o membrii familiei mele, cărora le mulțumesc încă o dată. Ce-mi va rezerva viitorul, vom vedea împreună. Oricum, am aflat de la președintele Mitterand, că singurul cuvânt care contează în politică este cuvântul NU”.

Cine este Adrian Năstase

Cei mai tineri cititori trebuie să știe că Adrian Năstase este un politician român de stânga, fost profesor de drept public internațional.

Între 1990-1992 a fost ministru de externe al României din partea FSN, apoi președinte al Camerei Deputaților între 1992-1996 și 2004-2006, din partea PDSR, respectiv PSD. Între decembrie 2000 și decembrie 2004 a fost cel de-al 59-lea prim-ministru al României.

La alegerile prezidențiale din 2004 a fost candidatul Partidului Social Democrat la funcția de șef al statului. În al doilea tur de scrutin a fost învins de candidatul Alianței Dreptate și Adevăr (DA), Traian Băsescu.

La 15 martie 2006, a demisionat de la conducerea Camerei Deputaților, în contextul unor acuzații de corupție. La alegerile legislative din 2008 a obținut un nou mandat de deputat, în colegiul uninominal Mizil din județul Prahova, din partea PSD.

În anul 2012, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție, iar în 2014 a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și șantaj. În momentul reținerii a apelat la un gest neașteptat: s-a împușcat cu o armă personală, iar glonțul l-a zgâriat însă nu i-a pus viața în pericol.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 22.12.2021 at 13:11

    Chiar daca ai fost reabilitat tot penal ai ramas. Dar stiindu-te cu obraz subtire, nu cred ca mai ai pretentii la politca, ca celalalt penal, Dragnea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax