Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Adrian Năstase şi soţia acestuia, condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare în Dosarul „Zambaccian”

Publicat

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat, vineri, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru şantaj, în Dosarul „Zambaccian”. Soţia acestuia, Dana Năstase, a primit o pedeapsă similară, pentru participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală, în acelaşi dosar.

Adrian Năstase a fost achitat pentru infracţiunea de luare de mită, iar Dana Năstase a fost achitată pentru complicitate la luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În acelaşi dosar, fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu a fost condamnată la 2 ani de închisoare pentru folosirea bunurilor societăţii comerciale în scop contrar intereselor acesteia şi 3 ani de închisoare cu executare pentru folosire de documente false la autoritatea vamală. Va executa pedeapsa cea mai mare, de 3 ani închisoare.

Irina Jianu a fost achitată pentru dare de mită şi spălare de bani, precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii.

Precizăm că procurorii DNA au solicitat în acest caz pedepse de închisoare cu executare în cazul lui Adrian Năstase, al soţiei acestuia, Daniela Năstase şi al Irinei Paula Jianu, în Dosarul „Zambaccian”.

Procurorii DNA i-au trimis, în judecată, pe 5 mai 2010, pe Adrian şi Dana Năstase, după avizul Parlamentului, pentru că ar fi luat de la Irina Jianu bunuri importate din China, pentru a o menţine pe aceasta în funcţia de inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Adrian Năstase a fost acuzat de luare de mită în formă continuată şi şantaj.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax