Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Adrian Păunescu a încetat din viaţă

Publicat

Internat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Bucureşti, poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă, vineri, la ora 7.15 dimineaţa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a acestuia nu a putut fi ameliorată, dată fiind insuficienţa cardiacă, renală şi hepatică. Internat din 26 octombrie, Adrian Păunescu a suferit, în perioada respectivă, mai multe stopuri cardiace şi a fost meţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. „Azi (n.r. – vineri), la ora 7.15, inima maestrului a încetat să mai bată şi nu a mai dorit să pornească. Maestrul a plecat dintre noi”, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, Şerban Brădişteanu.

Adrian Păunescu, cunoscut ca poet, publicist şi om politic, organizator  al Cenaclului „Flacăra”, s-a născut la 20 iulie 1943, la Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, acum în Republica Moldova. A absolvit Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova şi filologia la Universitatea din Bucureşti. Avea  67 de ani.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al poetului a fost depus la sediul Uniunii Scriitorilor din România. Înmormântarea va avea loc duminică, la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax