Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Adrian Teban, dezamăgit de alegeri, cu toate că a câștigat un nou mandat. „Ar trebui modificată legislația, să nu se mai renunțe niciodată la două tururi de scrutin”

Publicat


adrian teban primar cugir Cu toate că a câștigat un nou mandat la Primăria orașului Cugir, Adrian Teban este nemulțumit de alegerile din data de 5 iunie. Marea lui dezamăgire o reprezintă prezența slabă la vot și consideră că două tururi de scrutin sunt absolut necesare pentru ca orice comunitate să fie condusă de oameni reprezentativi și nu de cei care sunt votați de 15% din totalul alegătorilor aflați pe liste. 

VEZI- CUGIR: REZULTATE după ALEGERI LOCALE 2016. Adrian Teban obține un nou mandat. PNL face majoritate și în Consiliul Local

„Sunt puțin dezamăgit de participarea populației la vot și cred că lumea este dezamăgită de activitatea politică și lucrul acesta s-a văzut în această participare slabă”, a declarat primarul orașului Cugir, Adrian Teban.

Acesta spune că nu s-a gândit dacă din punct de vedere politic l-a avantajat sau l-a dezavantajat prezența slabă la vot, dar cu siguranță cei mai dezavantajați sunt cetățenii, pentru că omul care le va reprezenta interesele nu este ales cu o majoritate.

„Cred că această participare ne dezavantajează pe toți. Strict politic nu îmi dau seama dacă am fost în avantaj sau în dezavantaj, dar vă dați seama că din patru în patru ani, când avem alegeri, este bine să vezi că cei aleși sunt reprezentativi. Eu am fost tot timpul un susținător a două tururi de scrutin, indiferent de perioada în care vorbim. Tot timpul am spus că două tururi de scrutin sunt cele mai reprezentative, pentru că oricum în România democrația mai are mult de crescut, pentru că lumea în general nu participă și pe urmă avem tot felul de probleme. La o participare de 30%, sunt 30% care te votează și uite așa, cu 15% din populație, este complet nereprezentativ. Cred că după aceste alegeri ar trebui foarte serios să se modifice legislația, să nu se mai renunțe niciodată la două tururi de scrutin, pentru că indiferent cine conduce o comunitate trebuie să reprezinte cu adevărat interesele acelei comunități”, spune Adrian Taban.

Anul acesta, PNL Cugir a câștigat un nou mandat la primărie, dar și majoritate în CL cu 11 consilieri din totalul de 19.

„Acestea au fost țintele noastre ne doream majoritatea în CL pentru a fi siguri că proiectele noastre vor fi continuare și nu vom avea probleme”, a mai declarat Teban.

Citeşte şi Componenţa Consiliului Local CUGIR: PNL a câştigat 11 mandate, PSD 7. Cine a prins un loc în forul legislativ local. Rezultate FINALE alegeri locale 2016

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax