Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) A fi femeie în VCST Alba


Publicat

Zilele acestea am stat de vorbă cu câteva dintre colegele noastre, niște doamne inteligente, simpatice, dinamice, puternice, energice și vesele.

Tema discuției noastre a fost una foarte provocatoare: cum este să fii femeie într-o lume a bărbaților, unde totul se rotește cu rapiditatea și precizia roților dințate?

VCST Automotive Production Alba, este o companie extrem de dinamică, ocupând o poziție de top în industria automotive ca producător și furnizor de componente de mare precizie: roți dințate, arbori dințați sau componente de frână, utilizate în motoare, transmisii și sisteme de frânare ABS.

Compania în prezent are 350 angajați, din care 100 de femei.

Din aceste 100 de femei am selectat 7, pentru a fi parte a acestui articol.

Conștientă fiind că cifra 7 este una magică și care a rezistat de-a lungul veacurilor, și aceste femei magice au rezistat de la începutul deschiderii fabricii și încă o fac, mereu cu zâmbetul pe buze, într-o organizație predominant masculină.

Adriana este operator CNC în Departamentul Producție, fiind prima femeie din fabrică angajată în această poziție.

Când i-am adresat întrebarea cum este să fii femeie în VCST, ea mi-a răspuns:

‘’Uneori să lucrezi într-o companie în care majoritatea angajaților sunt bărbați poate fi dificil. Din fericire, pentru mine, la VCST am găsit o echipă lipsită de prejudecăți, care m-a ajutat să mă integrez cu usurință. Experiența de aici este una plăcuta și plină de provocari profesionale.’’

Am văzut în ochii Adrianei o bucurie sinceră când vorbea despre echipa din care face parte, ca și cum ar fi vorbit despre oamenii cei mai dragi și apropiați ei, familia.

Teodora este Inginer (cu o diploma de Doctor în Ingineria Metalelor!) în Departamentul Calitate.

Recunosc că atunci când am intrat pentru prima dată în laboratorul unde ea este Regina, m-am simțit ca și Alice în Țara Minunilor.

Întrebarea mea a făcut-o să zâmbească și mi-a dat următorul răspuns:

„Având în prealabil atât experiența muncii în producție cât și în cercetare, nu întâmplător am optat pentru VCST, companie productivă multinațională; îmi place să văd în timp real produsul finit cu largă aplicabilitate. Inginer fiind, m-am format, am crescut, m-am maturizat și am activat profesional în ambiente de lucru cu prezență predominant masculină. La fel se întamplă aici și acum, însă conștientizez acest lucru doar în ocazii speciale precum începutul lunii martie, când mă întorc acasă cu brațele pline de flori și mărțișoare.”

Sub înfățișarea ei de ingineră serioasă, am descoperit o femeie sensibilă și caldă.

Simona este economistă în cadrul Departamentului Financiar-Contabil.

Este o persoană veselă, deschisă și dispusă să ajute oricând este nevoie.

În ziua când i-am adresat întrebarea dacă dorește să intre în acest proiect era foarte tristă, fiindcă își pierduse actul de identitate și încă nu avea unul nou; mi-a zis că oriunde ar merge, orice ar dori să facă, fără cartea de identitate se simte ca și cum nu ar exista.

Raspunsul Simonei la întrebarea mea a fost exact așa cum e ea: onest și drăguț.

,,De cele mai multe ori poate fi intimidant să lucrezi într-o companie dominată de bărbați, mai ales când acesta este primul loc de muncă.

Cu toate acestea am învățat că deși femeile și bărbații abordează problemele în mod diferit, munca în echipa înseamnă succes.

În cei patru ani de VCST, am reușit să cunosc o mare parte dintre colegi, am descoperit calități și moduri diferite de gândire care m-au ajutat și încurajat să-mi înving teama de a vorbi în public, m-au învațat să am încredere în forțele proprii și să-mi suștin punctele de vedere.”

Mulțumesc, Simona, pentru ca EXIȘTI 😊

Ștefana este Coordonatoare HSE, ea răspunde de sănătatea și securitatea noastră a tuturor la locul de muncă.

Cu o energie debordantă și un râs molipsitor, Ștefana a îmbrățișat imediat ideea de a intra în acest joc.

Răspunsul ei a fost unul foarte deschis și sincer, reprezentativ ei:

Nu am căutat niciodată să îmi fac prieteni la locul de muncă, dar cu toate acestea am întâlnit în VCST câteva persoane pe care le numesc cu foarte mare drag „prietenii mei”, fete și băieți de care pot spune că sunt mândră că îi cunosc.

Este foarte interesant cum anume am evoluat că echipa VCST, din momentul în care eram literalmente „o mână de oameni”, lucrând așezați pe cutii de piese, înfofoliți pentru că era în plină iarnă atunci când am venit în fabrică, aceasta fiind încă o zonă de șantier.

În iulie 2012 eram 20 de oameni, iar 5 ani și 8 luni mai târziu suntem 350 de oameni. Suntem un organism viu care crește și se dezvoltă, în același timp fiind necesară și o comunicare care să asigure buna funcționare a acestui organism.

Nu am privit niciodată acest domeniu ca fiind unul strict masculin, din contră, cred că atenția la detalii specifică femeilor poate să aducă echilibru în acest domeniu de nișa.’’

Alina este Asistent Manager.

Ea este prima persoana cu care interacționează oricine vine la noi la fabrică.

Căldura vocii sale și sprijinul continuu pe care îl oferă tuturor, chiar și dacă este vorba doar de un sfat, o face pe Alina de nelipsit din echipa VCST.

La întrebarea mea, ea a zâmbit misterios și mi-a răspuns:

‘’Dincolo de mituri și gen, în VCST întâlnești oameni în adevăratul sens al cuvântului.

Alături de ei lucrezi, înveți și evoluezi, te bucuri de înțelegere, sprijin și respect.

Trebuie doar să te raportezi corect la fiecare situație în parte.’’

Petronela este Gestionar la depozitul NPG în cadrul Departamentului Logistică.

Este o femeie formidabilă, plină de umor, de înțelepciune, de dragoste debordantă – mai ales atunci când vorbește despre copiii ei plecați prin țări străine și când îmi arată poza cu nepoțelul ei drag.

Răspunsul ei la întrebarea mea a fost:

‘’La vechimea mea totală în muncă de peste 31 ani, din care 5,5 ani la VCST, pot să afirm cu tărie că pentru pentru mine faptul că sunt femeie într-o lume a bărbaților a fost și este un avantaj pentru că:

– am învățat că pot fi ascultată pentru ceea ce știu, nu pentru ceea ce sunt;

– cred cu tărie că o femeie puternică reușește să relaționeze în orice situație;

– să nu uităm un lucru foarte important, bărbații au nevoie de noi de când se nasc până la sfârșitul zilelor.’’

Mulțumesc Petro, să rămai mereu așa cum te știm!

Alexandra este Operator introducere și validare date în cadrul Departamentului Producție.

O persoană veselă, dar discretă în același timp, cu un păr roșcat care trădeaza focul și pasiunea din interiorul ei, atât pentru muncă cât și pentru fiul ei.

Raspunsul ei a venit sub această formă:

‘’În lumea de azi ne confruntăm cu provocări de adaptare la fiecare pas. La VCST, ca femeie, principalele provocari sunt, de a te impune, de a te adapta și de a te integra într-o lume a bărbaților. Vorbim de bărbați puternici, cu pregătire tehnică, cu o vastă experiență în domeniul execuției roților dințate. O persoană cumpătată, dar cu chef de muncă și deschisă la acumularea de noi cunoștințe, nu va avea nici o problema în a face față acestor provocări.

Pentru mine, VCST este locul unde am găsit o echipă serioasă, care mereu m-a susținut, m-a ajutat să mă dezvolt profesional, dar care a reușit să deschidă calea și către prietenii care sunt sigura că își vor lăsa amprenta asupra vieții mele personale într-un mod pozitiv.’’

Multumesc, Alexandra!

Trebuie să recunosc faptul ca m-a surprins forța, puterea, dar în acelasi timp și sensibilitatea acestor femei, care au vorbit atât de frumos despre locul lor de muncă, despre echipă, despre respect, despre prietenii, despre înțelegere, despre sprijin, despre succes.

Toate acestea le trăim zi de zi alături de colegii noștri bărbați, cu care împreuna formăm marea familie VCST Alba.

Vă mulțumesc Doamnelor pentru tot efortul pe care-l depuneți în fiecare zi, pe lângă faptul de a fi o bună colegă, acela de a fi iubită, soție, fiică, soră, mamă și bunică.

Vă doresc tuturor un 8 Martie plin de iubire, soare și flori colorate!

Gyöngyi Hunyadi

HR Manager VCST AlbaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Un uragan puternic lovește Grecia, cu rafale de vânt de până la 117 km/h. Prefectul Insulelor Ionice: ”copacii cad peste tot”

Publicat

Inundaţii şi ploi torenţiale, care au provocat întreruperi de electricitate, s-au abătut vineri asupra Insulelor Ionice, lovite de un rar uragan mediteranean, cunoscut sub denumirea de ”medicane”, fiind însoţit de rafale de vânt cu viteze de până la 117 km/h, potrivit Protecţiei Civile elene, relatează AFP.

„Copacii cad peste tot”, a declarat prefectul Insulelor Ionice, Rodi Kratsa, pentru televiziunea de stat. Însă pe aceste insule, precum Zakynthos şi Kefalonia, situate în vestul Greciei şi la est de Italia, nu au fost deocamdată înregistrate victime.

Uraganul, denumit Ianos, „urmează să lovească vestul (Greciei) cu aceeaşi intensitate pentru încă 6-9 ore şi apoi să înceapă să se deplaseze către sud”, a adăugat Kratsa.

Două zboruri Ryanair programate să ajungă pe insula Kefalonia au fost redirecţionate către Atena, iar legăturile maritime pentru şi către insulă au fost întrerupte.


Insulele Itaca şi Zakynthos au fost, de asemenea, afectate de întreruperi de electricitate şi circulaţia pe o parte din drumuri a fost întreruptă, în timp ce Corfu şi Lefkada au fost afectate, într-o măsură mai mică, de intemperii.

O barcă de agrement elveţiană ancorată în Itaca a fost luată de valuri, însă cei doi pasageri de pe ambarcaţiune au reuşit să ajungă la ţărm, potrivit agenţiei de presă elene ANA. O altă barcă s-a scufundat în portul Zakynthos, însă pasagerii săi – belgieni – sunt teferi şi nevătămaţi, a mai spus Kratsa.

Uraganul Ianos este aşteptat să ajungă în Peninsula Peloponez vineri seara.

Grecia a fost lovită de un uragan în 2018, care a provocat moartea a două persoane pe insula Evia.

sursă: Agerpres

sursă foto: captură video Youtube

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. O persoană rănită după ce o șoferiță a intrat cu mașina în parapet

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier petrecut vineri după amiaza pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, zona Cristian. O șoferiță a intrat cu mașina în parapet.

Potrivit IPJ Sibiu, pe A1, la km 258 (ieșirea din Cristian spre Sibiu), pe sensul de mers Sebeș -Sibiu. o conducătoare auto în vârstă de 40 de ani, din Dâmbovița, pe fondul oboselii la volan, a ieșit în afara partii carosabile și a intrat cu mașina în parapet.

Potrivit ISU Sibiu, la fața locului au fost acordate îngrijiri medicale pentru două persoane implicate, iar care o femeie de aproximativ 88 de ani a fost transportată la UPU Sibiu cu suspiciune de fracturi membre inferioare.

Nu a fost necesară intervenția echipajului de descarcerare.

sursă imagini: ISU Sibiu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HARTA pe județe a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Situația oficială din România, în data de 18 septembrie

Publicat

1.527 de infectări noi au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore, după 25.254 testări.

Numărul cazurilor de COVID-19, confirmate în România a ajuns la 110.217, potrivit datelor transmise vineri, 18 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Municpiul București dar și Iași, Cluj, Bacău, Brașov și Prahova.

Harta în format mai mare poate fi deschisă AICI.

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 18 septembrie – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi:

Mun. București – 14487 – 171

Suceava – 6082 – 49

Brașov – 5368 – 56

Argeș – 5356 – 19

Prahova – 5219 – 59

Iași – 4128 – 91

Galați – 3759 – 40

Bacău – 3740 – 59

Dâmbovița – 3633 – 52

Timiș – 3336 – 61

Bihor – 3179 – 47

Ilfov – 2833 – 33

Cluj – 2765 – 68

Neamț – 2764 – 45

Buzău – 2609 – 16

Vrancea – 2579 – 22

Vaslui – 2471 – 39

Dolj – 2370 – 77

Arad – 2343 – 39

Constanța – 2235 – 22

Brăila – 2155 – 33

Hunedoara – 2055 – 25

Sibiu – 1901 – 37

Vâlcea – 1813 – 30

Gorj – 1798 – 21

Olt – 1676 – 24

Maramureș – 1667 –  – 1 (rectificare negativă)

Mureș – 1632 – 11

Botoșani – 1492 – 9

Alba – 1464 – 25 (1.471 cazuri, potrivit DSP Alba; 25 cazuri noi)

Bistrița – Năsăud – 1375 – 17

Mehedinți – 1315 – 24

Ialomița – 1129 – 19

Caraș – Severin – 1087 – 36

Covasna – 1050 – 33

Giurgiu – 955 – 16

Teleorman – 916 – 28

Harghita – 871 – 15

Tulcea – 722 – 15

Călărași – 707 – 15

Sălaj – 559 – 19

Satu Mare – 506 – 10

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Antonio a fost găsit. Copilul dispărut în Alba Iulia, căutat de poliție și familie, se afla la un prieten

Publicat

UPDATE 15.10: Băiețelul a fost găsit. Potrivit IPJ Alba copilul este bine și din câte se pare acesta a fost la un prieten.

Știrea inițială:

Un copil de 8 ani din Alba Iulia este dat dispărut de părinți. Acesta nu s-a mai întors de la școală vineri, 18 septembrie, de la ora 12.oo. La scurt timp, mai multe echipaje de poliție au pornit în căutarea copilului. 

Pe băiat îl cheama Antonio și învață la școala numărul 7 din Alba Iulia.

Cine l-a văzut pe Antonio sau are detalii despre copil poate apela la numărul de urgență 112.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate