Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Afacerea ”Partidul Politic SRL”. Ce sume au primit formațiunile politice de la stat, în luna iunie


Publicat

sondaj partide

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat marţi că, în luna iunie a acestui an, a acordat subvenţii partidelor politice în valoare totală de peste 28,7 milioane de lei. În total, partidele românești încasează anual sume enorme din bani publici, mai mulți decât poate produce orice companie de succes. Din acest punct de vedere, politica este cea mai bună afacere, în România.

Subvențiile acordate:

  • Partidul Social Democrat (PSD) – 16.361.358,62 lei
  • Partidul Naţional Liberal (PNL) – 7.496.157,59 lei
  • Uniunea Salvaţi România (USR) – 2.204.416,31 lei
  • Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) – 1.629.367,68 lei
  • Partidul Mişcarea Populară (PMP) – 1.060.959,14 lei
  • Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) – 43.754,14 lei

„Acordarea subvenţiei lunare de la bugetul de stat Uniunii Naţionale pentru Progresul României, determinată potrivit prevederilor Legii nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale algoritmului de repartizare a subvenţiei prevăzut la art. 24 din Normele de aplicare a Legii nr. 334/2006 aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016, cu modificările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 38 alin. (1) din Legea partidelor politice nr. 14/2003, republicată, s-a suspendat prin decizia preşedintelui AEP nr. 32 din 31.03.2016 şi va fi păstrată în sumă de mandat potrivit prevederilor art. 24 alin. (5) din Legea nr. 334/2006, republicată”, se mai arată în comunicatul AEP.  Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Un nou caz COVID, confirmat în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Publicat

A fost raportat încă un caz COVID nou în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, vineri, 23 iulie.

Cazul nou este în comuna Săliștea.

De la începutul pandemiei, în județul Alba au fost confirmate 21.398 cazuri, 20.670 persoane vindecate și 713 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate în total 292 de teste (93 la DSP și 199 la SJU).

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 235.686.

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,01 (anterior 0,01).

Situația pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba, perioada de referință 9-22 iulie):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Aiud – 1 caz – 0,04 (anterior 0,04)

Alba Iulia – 1 caz – 0,01 (anterior 0,01)

Abrud – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,19)

Baia de Arieș – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Blaj – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Câmpeni – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Cugir – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Ocna Mureș – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Sebeș – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Teiuș – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Zlatna – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Notă: Potrivit metodologiei în vigoare ”prin incidenţa cumulată la 14 zile se înţelege incidenţa cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi şi a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la cifra reprezentând suma persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în localitatea de referinţă, comunicată comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile teritoriale judeţene, în prima zi lucrătoare a săptămânii, la ora 16.00”.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Femeie din Câmpeni, amenințată cu moartea de prietenul ei. Polițiștii i-au deschis bărbatului dosar penal

Publicat

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi amenințat concubina. S-a ales cu dosar penal, pentru amenințare.

Potrivit IPJ Alba, joi, 22 iulie, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați prin 112, de către o femeie de 32 de ani, din Câmpeni, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată cu moartea și cu acte de violență, de către concubinul ei.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de victimă, față de bărbatul de 40 de ani, din Câmpeni, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și i-au interzis să se apropie de femeie.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Acces la mall pentru persoanele nevaccinate, doar în timpul săptămânii, nu și în weekend. Ce restricții sunt discutate la Guvern

Publicat

Una dintre variantele discutate în coaliția de guvernare pentru stimularea vaccinării ar fi ”program” separat de acces la mall pentru clienți.

Vicepremierul Dan Barna a declarat vineri că una dintre măsuri este accesul diferențiat la unele „servicii neesențiale” precum la mall.

„Am discutat în ședința coaliției, au fost prezentate mai multe variante. Asupra unora dintre ele premierul și-a exprimat susținerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri pe modelul altor state europene astfel încât să încurajăm vaccinarea. Probabil valul 4 va avea un efect de stimul.

Vezi și Măsuri de încurajare a vaccinării discutate în Coaliție: vouchere de vacanță sau tombole pentru utilaje agricole și mașini

Sunt două tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale ca existența vaccinării să fie o condiționalitate sau la servicii neesențiale, în weekend să meargă la mall doar persoanele vaccinate, restul în cursul săptămânii”, a declarat Dan Barna.

sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare CERT-RO pentru românii care merg în Grecia. La ce trebuie să fie atenți când completează formularul PLF

Publicat

Românii care merg în Grecia și trebuie să completeze formularul solicitat la intrarea în această țară sunt atenționați să utilizeze doar portalurile oficiale, deoarece au apărut site-uri care pot colecta date personale și informații financiare, atenționează specialiștii CERT-RO.

Potrivit Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar la intrarea în țară.

”Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.

Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate