Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Afacere de 29,6 milioane lei: Şase firme se bat pentru reabilitarea Colegiului „Bethlen Gabor” din Aiud. Una dintre ele este „Grup Corint” SA

Publicat

Proiectul de reabilitare a Colegiului Naţional „Bethlen Gabor” din Aiud a ajuns la faza de achiziţii publice pentru lucrări şi bunuri. Deşi nu au dorit să dezvăluie încă numele firmelor care s-au înscris pentru a executa această investiţie, reprezentanţii Primăriei Aiud au declarat însă că printre societăţile interesate se numără şi „Grup Corint” SA.

Reabilitarea Colegiului Naţional „Bethlen Gabor”, o clădire monument istoric, este un proiect râvnit în prezent de 6 societăţi comerciale. Potrivit directorului executiv al Direcţiei Tehnice-Urbanism din cadrul Primăriei Aiud, Delia Florea, lucrările vor demara cel mai probabil la începutul anului 2012, dar între timp se află în derulare procedura de achiziţii publice: „Proiectul are ca obiectiv reabilitarea a patru clădiri foarte importante din incinta Colegiului care, alături de celelalte două clădiri care au suportat deja lucrări de reabilitare, vor reuşi să facă un ansamblu modern, cu o infrastructură adecvată procesului de învăţământ pentru această instituţie publică. Lucrările pe care acest proiect le presupune sunt atât structurale, cât şi nestructurale, care au avut la bază nu numai studii generale legate de o clădire obişnuită, ci şi studii de istoria artei, de parament şi alte lucrări de specialitate care au făcut ca soluţiile adoptate să fie dinte cele mai bune”.

Tocmai pentru a se asigura că soluţiile adoptate vor fi cele mai bune, administraţia locală din Aiud vrea să aibă certitudinea că firma care va executa aceste lucrări întruneşte toate cerinţele din caietul de sarcini. Deocamdată, singurul nume care a fost vehiculat este cel al „Grup Corint”. „Vom dori să păstrăm arhitectura acestei clădiri, să scoatem în evidenţă tot ceea ce este în valoare, să păstrăm lucrările de artă care au valoare istorică deosebită, să restaurăm picturile murale care pot fi văzute acum în incinta muzeului”, a completat Delia Florea.

Lucrările la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” se vor defăşura pe etape, astfel încât să nu afecteze activitatea elevilor care studiază în această instituţie.

Reabilitarea sediului Colegiului Naţional „Bethlen Gabor” va trebui finalizată până cel târziu în 2015, iar valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 29.656.224,84 lei din care valoarea eligibilă este de 23.957.629,07 lei. Investiţia este reluată prin Programul Operaţional Regional.

Vă prezentăm o galerie foto cu sediul Colegiului „Naţional Bethlen” Gabor din Aiud, inainte de a fi reabilitat:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mc donalds

    marți, 15.11.2011 at 18:33

    ok..daca ungurii (pentru ca ei decid) or sa fie atit de naivi incit sa aleaga Grup Corint, or sa se trezeaca cu paviment din piatra chineasca facuta din nisip presat, ancadramente din plastic, picturi murale copiate la xerox, geamuri termopane cu timplarie alba de PVC, tencuiala cu vopsea structurata, ziduri interioare din Rigips si alte restaurari pline de exactitate plus un costume de epoca cu peruca pentru profesori
    Si in plus, liceul o sa ramina fara cele mai importante exponate din muzeul de stiintele naturii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax