Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Afacere de familie în Alba din gestionarea câinilor fără stăpân, cu legături la vârful Direcţiei Sanitar-Veterinare

Publicat

Activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân în judeţul Alba pare să aibă coordonatele unei afaceri de familie. Firme şi o asociaţie legate, direct sau indirect, de numele directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba, Ioan Martin au contracte cu sume semnificative, încheiate cu administraţii locale.

Pentru anul trecut şi în 2018, vorbim de contracte de peste jumătate de milion de lei, potrivit adevărul.ro.

Firmele sunt Mart Vet SRL, Clinic Mart Vet SRL, iar asociaţia este “Adăpostul Meu”, înfiinţată în 2017, toate cu activitate servicii de gestionare a câinilor fără stăpân sau adiacente acestora, mai scrie sursa citată.

Primăriile nu mai pot încheia contracte pentru gestionarea câinilor fără stăpân cu societăţi comerciale. Prin urmare, anul trecut a fost deschisă Asociaţia ”Adăpostul Meu” cu asociaţi pe Ioan Martin (senior, medic veterinar), Diana Olivia Martin (soţia tânărului Ioan Martin, directorul DSVSA Alba) şi Goron Arsante.

În ceea ce priveşte firmele amintite, Diana Olivia Martin, soţia directorului DSVSA Alba, figurează în declaraţia de avere a acestuia ca salariată a firmei Clinic Mart Vet, cu sediul în Ciugud, de unde a încasat atât salariu cât şi dividende.

În declaraţia de interese completată în 2017, Ioan Martin (directorul DSVA Alba) aminteşte de contracte încheiate de el sau membri ai familiei sale, cu primării din Alba (Alba Iulia, Ciugud, Sebeş, Zlatna, Sîntimbru) prin firmele Clinic Mart Vet şi Mart Vet.

Tatăl directorului DSVSA (care, la rândul său, a deţinut funcţii de conducere în cadrul instituţiei) a încasat salariu şi dividende de la Mart Vet, după cum reiese din declaraţia de avere a soţiei sale, în calitate de consilier juridic la Instituţia Prefectului Alba. Pe platforma online de achiziţii publice, Ioan Martin apare ca reprezentant legal atât al Asociaţiei Adăpostul Meu cât şi al SC Mart Vet SRL, mai scrie adevărul.ro.

Contracte de sute de mii de lei

În seria contractelor câştigate de se regăsesc cele dintre Asociaţia “Adăpostul Meu” Alba şi:

Primăria Zlatna – 70.000 de lei fără TVA

Primăria Sebeş – 22.050 de lei fără TVA

Primăria Gârbova – 42.000 de lei fără TVA.

De asemenea, Mart Vet a primit, prin încredinţare directă, delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului pe trei ani pentru gestionarea câinilor fără stăpân din comuna Sîntimbru, contract în valoare de 157.410 lei fără TVA.

În martie, a fost încheiat contract similar cu Primăria Galda de Jos în valoare de 13.600 de lei. În 2017, Asociaţia a încheiat contracte record cu Primăriile Şona şi Jidvei, care au plătit fiecare câte 96.000 de lei fără TVA pentru capturarea a 240 de câini vagabonzi, adică 400 de lei/bucată. Tot în 2017 Asociaţia Adăpostul Meu din Alba a mai încheiat contracte cu Primăria Ciugud – 40.800 de lei fără TVA şi cu Primăria Şpring – 24.000 de lei fără TVA. Câinii capturaţi sunt transportaţi la ”Adăpostul Meu” amenajat la Lancrăm.

Serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân includ capturarea şi transportarea în adapost a acestora, activităţi/tratamente specifice.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax