Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Afaceri de peste 500 de milioane de euro din prelucrarea lemnului. Holzindustrie Schweighofer încheie anul cu creştere de 9 la sută

Publicat

holzindustrie Grupul de firme Holzindustrie Schweighofer, din care face parte şi firma cu acelaşi nume înregistrată la Sebeş, va încheia anul 2014 cu afaceri în sumă totală de 512 milioane de euro. Concernul controlat de omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer care are peste 2.500 de angajaţi la fabricile din ţară va puncta o creştere cu 9% faţă de anul trecut.

Holzindustrie Schweighofer are deschisă la Sebeş, în judeţul Alba, din 2003, o fabrică de cherestea. Pe lângă aceasta, pe piaţa locală austriecii mai deţin capacităţi de prelucrare a lemnului la Rădăuţi (în judeţul Suceava), Siret (Suceava), Comăneşti (Bacău), având în derulare o investiţie de 150 milioane de euro la Reci (în judeţul Covasna).

„Estimăm pentru acest an o cifră de afaceri de 512 milioane euro la nivel de grup. În prezent, grupul Schweighofer deţine peste 2.500 de angajaţi în România, însă anul viitor vom ajunge la peste 3.000 de oameni“, au declarat reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer, citaţi de zf.ro.

Holzindustrie Schweighofer SRL cu sediul în Sebeş este cea mai mare şi mai profitabilă firmă din sectorul de prelucrare a lemnului, o industrie de peste 13 miliarde lei.

Domeniul de exploatare şi prelucrare a lemnului în Alba şi în ţară a fost însă subiect de controverse de mai mulţi ani, date fiind cazurile numeroase de tăieri ilegale din pădurile din Munţii Sebeşului şi Apuseni.

Legal, din România, se exploatează anual 17 milioane de metri cubi de lemn, fondul forestier fiind de 6 milioane de hectare. Romsilva administrează 3,2 milioane de hectare din pădurile statului la care se adaugă aproximativ 1 milion de hectare din pădurile private, fiind principalul furnizor de lemn pentru industria lemnului.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax