Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Afacerile firmei lui Gabriel Pleșa, candidatul USR care dă emoții PNL-ului în cursa pentru Primăria Alba Iulia

Publicat

Gabriel Codru Pleșa, fostul viceprimar de Alba Iulia, liberal de peste 20 de ani se află în lumina reflectoarelor de aproape o lună, după mișcarea surprinzătoare pe care a făcut-o când a părăsit PNL și s-a înscris în USR.

Pe lângă schimbarea culorii politice, Pleșa a intrat și în cursa pentru fotoliul primăriei Alba Iulia, loc lângă care a stat din anul 2015, când a devenit viceprimar al municipiului din partea PNL.

Vezi și AVEM PROCENTE: Cum arată sondajul intern comandat de PNL Alba. USR și Gabriel Pleșa, motiv serios de îngrijorare pentru liberali

Fostul liberal nu este doar politician ci și un om de afaceri.

Gabriel Pleșa este asociat la două firme: VIVA SRL – unde deține 50% din acțiuni, iar celelalte 50 de procente aparțin fratelui său Călin Aurel Pleșa.

A doua firmă unde Gabriel Pleșa figurează ca acționar este Matex SRL. Acționariatul este identic ca la VIVA SRL, jumătate el, jumătate fratele său.

VIVA SRL se ocupă de comerțul cu materiale metalice de construcții, iar firma are peste 25 de ani de activitate.

Potrivit termene.ro la o cifră de afaceri de peste 14 milioane de lei, firma lui Pleșa a avut un profit net de 330.813 lei.

Printre contractele firmei, în 2018 se regăsesc și  94 de contracte cu statul prin achiziție directă în valoare de 90.005 lei.

Din depozitele VIVA SRL s-au aprovizionat prin achiziție directă primării ca Sebeș, Blaj, Ighiu sau companii ca APA CTTA, toate conduse de lideri PNL.

În 2019, firma a avut 35 de contracte cu statul, prin achiziție directă, în valoare de 59.438 de lei.

Printre instituțiile sau primăriile care au achiziționat direct de la firma fraților Pleșa în 2019, se numără Spitalul Aiud, Primăria Aiud, comuna Noșlac, Primăria Blaj, sau liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

Potrivit ultimei declarații de avere de pe vremea de când era viceprimar, Gabriel Pleșa avea un venit anual de 133.380 lei obținut de la Primăria Alba Iulia.

De asemenea, acesta deține o colecție de timbre pe care nu a evaluat-o, dar după cum a scris chiar el în declarație este estimată la peste 10.000 de euro.

La capitolul autoturisme, în declarația de avere a lui Gabriel Pleșa figurează un Daewoo Matiz fabricat în anul 2005.  Atât la serviciul pe care l-a ocupat în Primăria Alba Iulia, cât și în timpul liber, fostul viceprimar a circulat cu un Mercedes E classe.

Deși nu o are trecută în declarația de avere, limuzina figurează în documentele firmei VIVA SRL. Chiar și numărul de înmatriculare este AB- **- VIV.

Candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia, are și datorii: un credit ipotecar în valoare de 35.721 de euro, scadent în 2031 și un card BT cu descoperire în valoare de 5.000 de euro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax