Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Afacerist condamnat la închisoare cu suspendare după ce a ucis cu mașina o adolescentă la Sibișeni. Era băut!

Publicat

Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat la închisoare cu suspendare și daune morale de 80.000 de euro pe un om de afaceri din Voluntari (Ilfov) care a ucis cu mașina o adolescentă, la Sibișeni, în urmă cu aproximativ trei ani. Daniel Serghei Condratov venea de la terenul de golf de la Pianu de Jos și era în stare de ebrietate. Condratov este patronul Hexol Lube, producător al mărcii canadiene de lubrefianți Hexol. Este cunoscut în Alba și pentru organizarea unor turnee de golf la terenul de la Pianu.

Potrivit informațiilor de la dosar, Condratov avea o alcoolemie rezultată în urma analizelor de  1,50 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,40 g/l la a doua probă. În această stare a plecat de la terenul de golf de la Pianu de Jos spre o pensiune de la Vințu de Jos, însă la Sibișeni a lovit o fată.

Era o noapte de august din 2014, în jurul orei 1,30. Un grup de tineri mergeau spre casă pe partea stângă a drumului prin satul Sibișeni, printr-o zonă iluminată, când din sens opus a apărut un autoturism care mergea ”pe o traiectorie sinuoasă”. Expertiza ulterioară a arătat că avea 56 de kilometri pe oră. Mașina condusă de Daniel Serghei Condratov a lovit-o cu partea dreaptă pe ultima fată din grup și a proiectat-o în șanț. O lună mai târziu, fata, în vârstă de 16 ani, a murit la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Mureș, din cauza şocului ”septico-toxic” apărut pe fondul rănilor foarte grave suferite.

Din documentele existente la dosar mai rezultă că expertiza a stablit că şi minora ar avea un grad de culpă în producerea  accidentului, cuantificat de instanţă la 15%, în vreme ce culpa incul­patului este apreciată de instanţă la 85%.

Părinţii fetei au solicitat daune materiale de 30.000 de lei şi daune morale de două milioane de euro, dar instanţa a stabilit câte 40.000 de euro pentru tatăl acesteia și 40.000 pentru mamă. Şoferul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Omul de afaceri mai trebuie să plătească 67.000 de lei cheltuieli de spitalizare și să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile. Sentința nu este definitivă. A fost atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Costy

    marți, 21.11.2017 at 21:30

    Incredibil dar adevarat. Trist foarte trist ce se intampla

  2. Nelu

    miercuri, 22.11.2017 at 08:06

    IN ZIUA DE AZI SI PE TROTUAR ESTI VINOVAT CA SA LE MEARGA LA ALTI BINE .OARE DACA ERA COPILUL AFACERISTULUI IN LOCUL FETEI CUM ERA SIAU PUS JUDECATORI INTREBAREA ????

  3. Dan

    miercuri, 22.11.2017 at 11:12

    Traiasca justitia romana si cei care se lupta pentru a nu se schimba nimic. Stabilim culpa mortului cand acel nenorocit ere in coma alcoolica?.Oare cei care au pronuntat sentinta nu mai au nimic sfant?Ba da ,era sa uit ca traim in tara in care banul face totul.RUSINEEEE!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax