Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Afacerist din Alba, trimis în judecată într-un dosar de exploatări ilegale de lemn. Care sunt acuzațiile procurorilor

Publicat

Proprietarul unei firme din Petrești a fost trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni legate de regimul silvic. Este acuzat de tăiere ilegală de arbori, fals în înscrisuri, instigare la uz de fals și sustragere de sub sechestru.

Potrivit procurorilor, Emil Nistor ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 460.000 de lei din tăierea fără drept a 725 de arbori din fondul național.

De asemenea, ar fi determinat angajați din echipe de exploatare forestieră să sustragă 655 de metri cubi lemn (molid și brad). Prejudiciul calculat este de 79.466 de lei, iar faptele s-ar fi petrecut în perioada iunie 2018 – mai 2020.

În ceea ce privește acuzațiile de fals înscrisuri sub semnătură privată, au fost reținute 278 de acte materiale. Adică avize false de însoțire a materialului lemnos. Ar fi determinat și altă persoană (inculpat în dosar) să utilizeze 54 avize de însoțire false, potrivit ziare.com.

În dosar se mai reține că ar fi sustras 43,72 metri cubi de material lemnos față de care era dispusă măsura asiguratorie a sechestrului. De aici, acuzația de sustragere de sub sechestru.

Aceste fapte ar fi fost comise în contextul în care societatea din Petrești exploata lemn de pe raza Ocolului Silvic Voineasa, județul Vâlcea.

Percheziții acum trei ani

În acest dosar, au fost făcute percheziții în anul 2020. Atunci, polițiștii au derulat percheziții în județele Alba, Vâlcea, Sibiu și Gorj și au fost reținute șase persoane. De asemenea, au ridicat acte contabile şi a fost pus sechestru pe terenuri şi pe un autoturism de lux.

Apoi au fost trimise în judecată 13 persoane fizice și două persoane juridice, respectiv firma din Petrești (Ema Silva SRL) și alta din Mușetești (Gorj).

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba și a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia, în 2 martie 2023.

Afaceristul mai este judecat în alt dosar, în care este acuzat că ar fi dat mită (bani) unui angajat de la Drumuri Naționale, pentru a deszăpezi un tronson din Transalpina, astfel încât să aibă acces la un lot forestier.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Panorama

    marți, 14.03.2023 at 08:00

    Dacă rămâne în libertate și cu averea, halal dreptate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax