Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Afaceristul din Alba Iulia suspect de legături cu mafia a fost predat autorităților italiene


Publicat

Ariganello Pasqualino, omul de afaceri italian pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă în baza unui mandat european, a fost predat marți autorităţilor din Italia. Reamintim că acesta fusese transportat la Spitalul Judeţean Alba, la începutul lunii, cu accident vascular cerebral.

Citește și Afaceristul Ariganello Pasqualino, arestat pentru a fi extrădat în Italia, a fost internat în spital

Curtea de Apel a judecat în 27 martie, o contestaţie la executare cu privire la mandatul european de arestare, care a fost respinsă de instanţă ca fiind inadmisibilă.

„Respinge ca inadmisibilă contestaţia declarată de contestatorul persoană solicitată Ariganello Pasqualino împotriva sentinţei penale nr. 11/26 02 2018 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia în dosar nr. 80/57/2018. În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 100 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 27.03.2018”, se precizează în soluția pe scurt dată de instanță.

Avocații omului de afaceri  au formulat și o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, respinsă, de asemenea, de instanţa de judecată.

„În baza art. 242 alin1 Cod procedură penală raportat la art. 111 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală respinge cererea de revocare a măsurii arestării, cerere formulată de persoana solicitată Ariganello Pasqualino, măsură ce a fost dispusă în baza sentinţei penale nr.11/2018 pronunţată de Curtea de Apel Alba-Iulia în dosar nr. 80/57/2018 (mandat de arestare preventivă nr.07/26.02.2018) şi prelungită din 13.03.2018 până la data de 27.03.2018. Cheltuielile judiciare avansate în cauză rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 27.03.2018”, se precizează în soluția pe scurt dată de instanță.

Ariganello Pasqualino a fost predat, marţi, autorităţilor italiene, pe Aeroportul „Henri Coandă”.

Pe parcursul procesului desfăşurat la Curtea de Apel, acesta a declarat că nu este de acord cu extrădarea în Italia, invocând faptul că nu ar fi avut parte de un proces corect în ţara sa de origine, care s-ar fi desfăşurat în absenţa lui. Din documentele transmise de auorităţile italiene a rezultat faptul că acesta are o sentinţă de contopire a unor pedepse, rezultând o condamnare de 9 ani, 3 luni şi 29 de zile. De asemenea, pe numele afaceristului ar mai exista o altă condamnare la 3 ani de închisoare.

Pe 7 martie, ar fi suferit un accident vascular cerebral şi a fost transportat la serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean Alba, iar, ulterior, a fost internat la secţia de Neurologie. Italianul era în arestul IPJ Alba din 26 februarie 2018.

Italianul are 62 de ani şi locuia în Alba Iulia din 2001, unde a derulat afaceri în domeniul imobiliar.

La audierile de la Curtea de Apel acesta a cerut să fie lăsat, în continuare, să stea în România de unde ar putea să îşi rezolve problemele penale pe care le are în Italia.

„Din mandatul european de arestare rezultă că persoana solicitată a avut cunoştinţă de proces şi a fost reprezentată de un avocat desemnat de aceasta. De asemenea nici împrejurarea că persoana solicitată suferă de afecţiuni nu duce la refuzul de executare a mandatului european, întrucât nu este dovedit conform documentelor medicale depuse de persoana solicitată că afecţiunile invocate sunt grave şi îi pun în pericol viaţa astfel că aceasta nu ar putea suporta starea de detenţie până la predarea sa către autorităţile italiene. Pentru aceste motive, constatând că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale mai sus amintite şi că nu este incident în cauză niciunul din motivele obligatorii sau opţionale de refuz al executării, Curtea va dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene”, se afirmă în motivarea deciziei de arestare preventivă de la Curtea de Apel, scrie adevărul.ro.

Presa din Italia a scris despre Ariganello Pasqualino că ar fi avut, în trecut, legături cu oraganizaţia mafiotă „‘Ndragheta dei Pesce”.

Citește și Legăturile cu MAFIA ale afaceristului din Alba Iulia, Ariganello Pasqualino, dezvăluite de ziarul RepubblicaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Centrul orașului Alba Iulia ”împânzit” peste noapte de mesaje care îi îndeamnă pe cetățeni să meargă la vot

Publicat

Centrul orașului Alba Iulia a fost ”împânzit” peste noapte cu mai multe autocolante pe care este scris un mesaj ce îi îndeamnă pe oameni la vot. 

În mai multe scări de bloc, pe stațiile de autobuz, în preajma secțiilor de votare și pe semnele de circulație au fost lipte în noaptea de sâmbătă spre duminică autocolante pe care este scris mesajul ”Ești prea deștept ca să fii ignorant. Mergi la vot!”, iar cu roșu este scris ”Atenție este un singur tur”.

Până la această oră, în județul Alba au mers aproape 4% dintre alegători. Secțiile de vot s-au deschis de la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mii de gospodării fără energie electrică după FURTUNĂ în Apuseni. Copaci doborâți de vânt, azi noapte, peste liniile de curent

Publicat

colaj furtuna copaci rupti

O furtună puternică a lăsat fără energie electrică, vineri după-amiaza, mii de gospodării din zona Munților Apuseni și la Întregalde, în județul Alba. Vremea rea și vântul puternic a continuat și pe timpul nopții.

Mai mulți copaci au căzut pe liniile de alimentare 20KV și au rupt cablurile.

Au rămas fără energie electrică localități din zona Munților Apuseni, azi noapte: Abrud, Roșia Montană, Bucium, dar și la Întregalde.

Potrivit directorului SDEE Alba, Marius Ceteraș, echipele au lucrat toată noaptea pentru remedierea situației.

În cursul nopții, vântul puternic a mai rupt alți copaci, iar de la ora 1.00 o parte din orașul Abrud si comunele Bucium, Mogoș și Întregalde au rămas fără energie electrică.

La ora 5.30, în majoritatea zonelor alimentarea cu energie electrică a fost reluată. Au mai rămas doar câteva cazuri izolate la care se mai intervine.

Toate secțiile de vot din zonă sunt acum funcționale.

Reamintim că județul Alba a fost sub Cod Portocaliu de furtună, până azi noapte la ora 3.00.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bogdan Lazăr, candidatul ALDE Alba, a votat pentru o schimbare în administrația locală

Publicat

Candidatul ALDE Alba pentru Primăria Alba Iulia, Bogdan Lazăr, a votat astăzi pentru o schimbare în administrația locală, după cum chiar el a declarat într-o postare pe Facebook. 

”Am votat astăzi cu speranța ca 30 de ani au fost de ajuns! Am votat pentru un oraș cu adevărat prosper, care să ne dea încredere nouă tinerelor generații că merită să luptăm pentru viitorul nostru, că nu am greșit atunci când am decis să rămânem în Alba Iulia, să rămânem în România!

Am votat de asemenea cu un sentiment de mare dezamăgire văzând cât de mult s-au zbătut unii cheltuind iresponsabil câteva miliarde de lei din bugetul local în ultimele 3 săptămâni, pentru a salva imaginea unui mandat dezastruos. Și cu o amărăciune și mai mare în suflet că nu toți conștientizează astfel de gesturi care ne afectează pe toți!

Una peste alta am încredere că Alba Iulia este pregătită totuși să întoarcă pagina și să o luăm de la capăt… Și măcar de data aceasta să facem lucrurile așa cum trebuie!

Noi generatia tanara suntem gata si suntem pregatiti sa preluam o mare responsabilitate pe umerii nostri!
Am votat pentru binele acestui oraș, pentru ca sunt convins ca daca vom dori cu toții cu adevărat o schimbare, atunci ne va fi bine tuturor!!! Altfel le va fi bine doar celor care au confiscat acest oraș de 30 de ani și va fi o vină colectivă! Pentru că de data aceasta chiar avem o șansă! O ȘANSĂ UNICĂ LA O SCHIMBARE SĂNĂTOASĂ!”, a scris acesta pe Facebook.

sursă foto: Facebook – Bogdan Lazăr

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI locale 2020: PREZENȚA la vot pe orașe în județul Alba. Cei mai mulți alegători au mers la urne la Câmpeni

Publicat

Până la ora 10.00, au votat 22.621 dintre cei 310.563 cetăţeni cu drept de vot din județul Alba. Prezența la vot este de 7,28%, ușor mai mică față de cea din 2016 (7,48%).

Vă prezentăm prezența la vot pe orașe și municipii (ora de referință 10.00):

Alba Iulia – 5,74 %

Aiud – 5,35%

Sebeș – 5,49%

Blaj – 5,97%

Ocna Mureș – 4,93%

Cugir – 6,44%

Câmpeni – 12,39%

Abrud – 8,97%

Baia de Arieș – 6,61%

Zlatna – 8,08%

Teiuș – 8,94%

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate