Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Afaceristul din Alba Iulia suspect de legături cu mafia a fost predat autorităților italiene

Publicat

Ariganello Pasqualino, omul de afaceri italian pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă în baza unui mandat european, a fost predat marți autorităţilor din Italia. Reamintim că acesta fusese transportat la Spitalul Judeţean Alba, la începutul lunii, cu accident vascular cerebral.

Citește și Afaceristul Ariganello Pasqualino, arestat pentru a fi extrădat în Italia, a fost internat în spital

Curtea de Apel a judecat în 27 martie, o contestaţie la executare cu privire la mandatul european de arestare, care a fost respinsă de instanţă ca fiind inadmisibilă.

„Respinge ca inadmisibilă contestaţia declarată de contestatorul persoană solicitată Ariganello Pasqualino împotriva sentinţei penale nr. 11/26 02 2018 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia în dosar nr. 80/57/2018. În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 100 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 27.03.2018”, se precizează în soluția pe scurt dată de instanță.

Avocații omului de afaceri  au formulat și o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, respinsă, de asemenea, de instanţa de judecată.

„În baza art. 242 alin1 Cod procedură penală raportat la art. 111 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală respinge cererea de revocare a măsurii arestării, cerere formulată de persoana solicitată Ariganello Pasqualino, măsură ce a fost dispusă în baza sentinţei penale nr.11/2018 pronunţată de Curtea de Apel Alba-Iulia în dosar nr. 80/57/2018 (mandat de arestare preventivă nr.07/26.02.2018) şi prelungită din 13.03.2018 până la data de 27.03.2018. Cheltuielile judiciare avansate în cauză rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 27.03.2018”, se precizează în soluția pe scurt dată de instanță.

Ariganello Pasqualino a fost predat, marţi, autorităţilor italiene, pe Aeroportul „Henri Coandă”.

Pe parcursul procesului desfăşurat la Curtea de Apel, acesta a declarat că nu este de acord cu extrădarea în Italia, invocând faptul că nu ar fi avut parte de un proces corect în ţara sa de origine, care s-ar fi desfăşurat în absenţa lui. Din documentele transmise de auorităţile italiene a rezultat faptul că acesta are o sentinţă de contopire a unor pedepse, rezultând o condamnare de 9 ani, 3 luni şi 29 de zile. De asemenea, pe numele afaceristului ar mai exista o altă condamnare la 3 ani de închisoare.

Pe 7 martie, ar fi suferit un accident vascular cerebral şi a fost transportat la serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean Alba, iar, ulterior, a fost internat la secţia de Neurologie. Italianul era în arestul IPJ Alba din 26 februarie 2018.

Italianul are 62 de ani şi locuia în Alba Iulia din 2001, unde a derulat afaceri în domeniul imobiliar.

La audierile de la Curtea de Apel acesta a cerut să fie lăsat, în continuare, să stea în România de unde ar putea să îşi rezolve problemele penale pe care le are în Italia.

„Din mandatul european de arestare rezultă că persoana solicitată a avut cunoştinţă de proces şi a fost reprezentată de un avocat desemnat de aceasta. De asemenea nici împrejurarea că persoana solicitată suferă de afecţiuni nu duce la refuzul de executare a mandatului european, întrucât nu este dovedit conform documentelor medicale depuse de persoana solicitată că afecţiunile invocate sunt grave şi îi pun în pericol viaţa astfel că aceasta nu ar putea suporta starea de detenţie până la predarea sa către autorităţile italiene. Pentru aceste motive, constatând că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale mai sus amintite şi că nu este incident în cauză niciunul din motivele obligatorii sau opţionale de refuz al executării, Curtea va dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene”, se afirmă în motivarea deciziei de arestare preventivă de la Curtea de Apel, scrie adevărul.ro.

Presa din Italia a scris despre Ariganello Pasqualino că ar fi avut, în trecut, legături cu oraganizaţia mafiotă „‘Ndragheta dei Pesce”.

Citește și Legăturile cu MAFIA ale afaceristului din Alba Iulia, Ariganello Pasqualino, dezvăluite de ziarul Repubblica

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax