Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AFIR: Sprijin de până la 300.000 de euro pentru crescătorii de animale din zona montană, prin PNDR 2020

Publicat

porci

Crescătorii de animale din zona montană vor primi un sprijin de până la 300.000 de lei pentru înființarea de abatoare de mici dimensiuni și investiții în procesarea cărnii, potrivit Ghidului solicitantului pentru investiţii în procesarea sau marketingul produselor din sectorul agricol, finanţate prin submăsura 4.2 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), pus în consultare publică de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Potrivit reprezentanților agenției, noutatea principală a acestui Ghid este aceea că prevede strict finanţarea abatoarelor de mici dimensiuni din zona montană.

Prin submăsura 4.2 rata sprijinului public nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri şi de 40% pentru întreprinderi mari.

”Valoarea finanţării acordate prin intermediul submăsurii 4.2 pentru abatoarele de mici dimensiuni din zona montană este de maximum 300.000 de euro şi poate cuprinde şi investiţii în procesarea cărnii abatorizate”, se arată în documentul citat.

Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.2 este în consultare publică până în 14 martie 2020, perioadă în care toţi cei interesaţi pot să transmită propuneri sau observaţii pe adresa de e-mail, consultare@afir.info.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax