Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Agent principal la Serviciul de Pașapoarte Alba, ARESTAT preventiv, pentru agresiuni sexuale asupra fiului său în vârstă de 5 ani

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia a fost arestat pentru 30 de zile sub o acuzație șocantă: și-ar fi agresat sexual fiul în vârstă de doar 5 ani. Potrivit unor surse, acesta este agent principal la Instituția Prefectului Alba – Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Alba. 

Atenție, mai jos sunt detalii care vă pot afecta emoțional. 

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, în data de 24.03.2022, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului (…), aflat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că:

”În cursul anului 2021, inculpatul, profitând de vârsta fiului său minor, în vârstă de 5 ani la data faptelor, în mod repetat, a întreținut cu acesta raporturi sexuale orale (l-a pus pe minor să exercite astfel de raporturi sexuale asupra sa, respectiv a exercitat acte sexuale orale asupra minorului), faptele având loc într-o cameră a locuinței lor din Alba Iulia, unde se închideau sub pretextul că joacă un joc intitulat Închisoarea.

În aceeași împrejurare în care aveau loc raporturile sexuale orale, inculpatul îi arăta fiului său minor, utilizând telefonul mobil, poze în care apăreau persoane de sex masculin dezbrăcate și în care își expuneau organele sexuale”.

În data de 23.03.2022, inculpatul a fost reținut pe o durată de 24 ore de către organele de poliţie.

În data de 24.03.2022, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea.

”Punerea în mişcare a acţiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşirii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează reprezentanții Parchetului.

Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. În baza disp. art. 226 C.proc.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.proc.pen. şi art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului (…), cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de viol, prev. de art. 218 alin.1 și alin.3 lit. a, b și c Cpen. pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 24.03.2022 şi până la data de 22.04.2022, inclusiv.

În baza art. 230 alin. 1, 2, 3 şi 4 C.proc.pen., dispune emiterea, de îndată, faţă de inculpat a mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 24.03.2022 şi până la data de 22.04.2022, inclusiv. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 100 lei, va rămâne în sarcina statului și va fi avansat din fondurile Ministerului de Justiţie.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, atât pentru inculpat cât şi pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu (Document: Încheiere – măsuri preventive / faza de UP)

UPDATE: Luni, 28 martie, Tribunalul Alba i-a respins inculpatului contestația privind măsura arestului preventiv. Prin urmare, acesta rămâne în continuare după gratii.

”În baza art. 204 Cod procedură penală rap. la art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul (…), aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Alba, împotriva încheierii penale (…) din data de 24.03.2022, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia în dosarul nr. (…).Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 28 martie 2022” – soluția pe scurt la Tribunalul Alba.

Precizări de la Instituția Prefectului și DGASPC Alba

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţul Alba au declarat luni, pentru Agerpres, că, potrivit legislaţiei, contractul de muncă al agentului se suspendă odată cu arestarea acestuia. El avea o vechime la locul de muncă de peste 15 ani.

Precizări Prefectura Alba:

”Cu privire la agentul de poliție încadrat la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Alba din cadrul  Instituției Prefectului Județul Alba, precizăm că, la data de 25.03.2022, în conformitate cu prevederile art 59 din Legea nr. 360/2002 si art 6 si 20 din HG nr 725/2015, a fost declanșată cercetarea prealabilă din punct de vedere disciplinar la nivelul instituției care coordonează și controlează activitatea structurilor de pașapoarte.

Totodată, se vor pune în aplicare prevederile art. 27^25 alin (1), lit. a) din Legea nr 360/2002, conform cărora raportul de serviciu se suspendă de drept în situația în care polițistul este arestat preventiv.

Instituția Prefectului va acorda tot sprijinul necesar pentru bunul mers al anchetei, în măsura în care vor fi solicitate informații/documente din dosarul de personal.

La acest moment, este în desfășurare o anchetă la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia”.

Potrivit reprezentanților DGASPC Alba, un reprezentant al instituției a fost prezent la audierea copilului, la solicitarea Poliției. Aceștia au informat mama minorului că instituția le poate pune la dispoziție servicii de consiliere.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cretinismul

    marți, 29.03.2022 at 06:53

    Un debil mintal, care trebuie castrat si dat pe mina ocnasilor pe viata !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax